Nog een maand en dan is het zo ver. Een lang gekoesterde droom. Een droom van velen… Onze reis begint met de Trans Mongolië Express!! Het moet fascinerend zijn om uren achter elkaar in de trein te zitten.  De verschillende landschappen die aan je voorbij gaan, een tal van tijdzones  passeren, de toeristen en Mongoolse handelaren in de trein.

Door sommige mensen wordt er gezegd dat het de mooiste treinreis van de wereld is.
Zij, die deze treinreis al hebben gemaakt, zeggen allemaal hetzelfde: Het is fantastisch!

Wij kijken vooruit op deze bijzondere treinreis. Dit deel is het enige deel van de reis dat al geboekt is. Dit omdat het vrij lastig is om onderweg de treinkaartjes te kopen.

Dinsdag 16 april om 19:00 uur vertrekken we vanaf Amsterdam Centraal. We gaan met de trein richting Moskou. Na een snelle overstap, 60 minuten in Warschau, komen we 18 april ‘s morgens aan in Moskou. Dezelfde dag nog vertrekken we in de avond met de nachttrein naar St. Petersburg.  Hier zullen we vier dagen de stad gaan verkennen. St. Petersburg schijnt erg mooi te zijn. We hebben onder andere gehoord over een leuk museum: Peter de Grote Museum voor Antropologie en Etnografie. Hier is een grote verzameling (menselijke) preparaten van de Nederlander Frederik Ruysch bewaard gebleven. Op 22 april gaan we weer verder (eigenlijk weer terug) naar Moskou. Ook in deze bijzondere stad zullen we vier dagen verblijven.

En dan, 26 April, begint de Trans Mongolië Express eigenlijk pas echt! Het eerste deel is maar een kort ritje voor ons. In Vladimir (twee uur later) stappen we al weer uit. Ook deze stad willen wij niet aan ons voorbij laten gaan. Na twee dagen vervolgen we onze reis om na 24 uur aan te komen in Jekaterinaburg.  Hier blijven we ook twee dagen.  Vervolgens stappen weer op de trein, nu naar Irkutsk, dit zal ongeveer twee en een halve dag rijden zijn. In Irkutsk pakken we de bus naar Listvyanka, gelegen aan het Baikalmeer. Met een maximale diepte van 1642 meter en een oppervlakte van 31.500 km² (ongeveer zo groot als België) is het Baikalmeer het diepste meer en het grootste zoetwaterreservoir ter wereld. Hier logeren we in een chalet. Ook dit schijnt super mooi te zijn en volgens velen kan je hier heerlijke vis eten.  Nadat we ook nog twee dagen in Irkutsk zelf hebben gezeten (of gelopen 😉 ) gaan we naar het ó zo fantastische Mongolië! In de hoofdstad van Mongolië, Ulaanbaatar, komen we 9 mei aan. Vanaf hier gaan we met een jeeVooruitblik Chinap acht dagen een expeditie maken. We voeren langs de adembenemende berglandschappen, rivieren, watervallen en over de enorme steppen en graslanden van noordwest Mongolië. Tijdens de rondreis verblijven we in gerkampen bij nomaden.  Na deze mooie ervaring springen wij weer in de trein, op naar China! Nadat we een korte stop hebben gemaakt in Datong (stad in China) zullen we 20 mei rond 14:00 uur aankomen in Beijing!

We kijken ontzettend uit naar deze mooie en bijzondere start van ONZE wereldreis.

Heb jij nog tips voor ons? Wat we absoluut moeten doen (of juist echt niet), zien, ervaren… Laat het ons weten!

5 gedachtes op “Vooruitblik: Trans Mongolië Express

Laat ons weten wat je vind van deze post. Geef een reactie!