Voordat wij aan onze reis begonnen, waren er een aantal onderdelen, die wij beslist wilden zien. Een van deze onderdelen is Tibet. Vandaag blikken wij vooruit op een reis, waarvan wij vooraf al weten dat deze onvergetelijk zal worden.

Gebedssjaalen bij een tempel in Mongolië.
Gebedssjaalen bij een tempel in Mongolië.

Tibet, het land waar wij direct denken aan de grote hoogten, het basiskamp van de Mount Everest, de kale vlakten, de Boeddhistische tempels, de monniken en de Dalai Lama. Een in onze ogen prachtig, mysterieus en vredelievend gebied. In Mongolië en China hebben we al kunnen proeven van het Boeddhisme, maar als wij aan Boeddhisme denken, denken wij vooral aan Tibet.

Tegelijkertijd denken wij aan de Chinese bezetting, de bijna onmogelijk te boeken tours en de politiecontroles ter plekke. Tijdens onze reis hoorden wij van een backpacker dat hij in Tibet meer politie en controles op straat heeft gezien, dan in Noord-Korea, dus dat beloofd wat.

Een Boeddhistische tempel in Mongolië.
Een Boeddhistische tempel in Mongolië.
Boeddhistische sjaaltjes en vlaggetjes.
Boeddhistische sjaaltjes en vlaggetjes.

 

Gaat het allemaal wel lukken? Krijgen we last van hoogteziekte? Moet je oppassen wat je zegt in Tibet vanwege de vele Chinese spionnen? Een hoop vragen en onzekerheden, die wij al dan niet onderweg beantwoord zullen krijgen. Voor ons is in ieder geval duidelijk, dat wij dit mysterieuze gebied zeer hoog op ons verlanglijstje hebben staan en niet kunnen wachten om aan dit deel van onze reis te beginnen. Fingers crossed dat alles gaat lukken!

10 gedachtes op “Vooruitblik: Tibet

 1. Ik kijk uit naar het verhaal over Tibet .Nu zijn jullie opweg naar Nepal, hoop dat het weer mee zit dat jullie daar even kunnen blijven.
  XXvan hier

 2. jullie hebben ons al laten weten over Tibet en hoe jullie daar genieten van het prachtige Tibet we wachten weer op de mooie verhalen liefs van ons allemaal

 3. Ik heb veel over Tibet gelezen en gehoord van “Tibetgangers” .Ik ben er zeker van dat het een onvergetelijke ervaring zal zijn , hoe hoog jullie verwachting ook mogen zijn.
  Jullie reactie op de ijle lucht zal een ander verhaal zijn .Tempo Doeloe zou ik zeggen.
  Ik ben benieuwd naar jullie belevenissen en foto’s uiteraard.

  1. Onvergetelijk was de reis zeker. Het is zonder twijfel 1 van de meest bijzondere onderdelen van onze reis. Onze aanpassing op de grote hoogten ging ook niet zonder slag of stoot, maar daarover later meer…

 4. Wij krijgen mooie verslagen te lezen, erg leuk om jullie te volgen.
  Nu Tibet maar in werkelijkheid alweer verder.
  Leuke mooie, ontroerende verhalen en prachtige foto’s , blijf jullie volgen.
  Groetjes en liefs vanuit Assen

Laat ons weten wat je vind van deze post. Geef een reactie!