Visumaanvraag Myanmar in Bangkok. Het visum voor Myanmar regelen wij in Bangkok, Thailand. We hebben verhalen gehoord over lange wachtrijen en ingewikkelde vragen…

De ambassade van Myanmar (Birma) in Bangkok gaat om 9:00 uur open. Omdat we gehoord hebben dat het er vaak heel druk is willen we er vroeg zijn: uiteindelijk zijn we (pas) om 11:00 uur binnen. Nadat we eerst een ander pand binnen waren gelopen en zonder dat we nog maar iets gezegd hadden al door een vriendelijke man weer naar buiten waren verwezen en hij daarbij vertelde dat we terug moesten naar de hoek van de straat, daar naar rechts en dan de eerste deur aan de rechterkant naar binnen moesten. Vast helderziend deze beste man, of misschien waren wij wel gewoon de zoveelste toeristen die hier het verkeerde pand naar binnen lopen.

Lekker druk bij de ambassade van Myanmar in Bangkok.
Lekker druk bij de ambassade van Myanmar in Bangkok.

Het is inderdaad een drukte van jewelste, om 12:00 uur sluit het aanvraagkantoor. We sluiten aan in de rij bij balie 4 waar we al snel een visumaanvraagformulier krijgen. Hopelijk gaat de aanvraag snel. Maar nu eerst de “ingewikkelde” vragen. We hebben ondertussen al heel wat visumaanvraagformulieren ingevuld, en natuurlijk staan ook hier weer de standaard vragen als naam, geboorteland, paspoort gegevens, wanneer je het betreffende land in en uit wilt, waarom je het land in wilt enz. Maar er staan dit keer ook vragen tussen die we nog niet eerder hadden gehad. Wat ons geloof is, de kleur van onze huid, haar en ogen (dit terwijl er ook kleurenpasfoto’s bijgevoegd moeten worden), lengte, naam vader en onze beroeps geschiedenis. Hoewel er bijna altijd wel gevraagd wordt naar het huidige beroep, willen ze hier ook weten wanneer je daar bent gaan werken, wat voor werk je daarvoor deed, hoe lang je daar gewerkt hebt en ook nog wat je daarvoor voor werk deed. Ondertussen lijkt het visumformulier wel een CV voor een nieuwe baan!

Met alle papieren en een nummertje gereed, wachten we geduldig tot we aan de beurt zijn.
Met alle papieren en een nummertje gereed, wachten we geduldig tot we aan de beurt zijn.

Met het invullen van het formulier zijn we ongeveer 10-15 minuten bezig. Weer in de rij bij balie 4. Daar leveren we het formulier in en wordt er gecontroleerd of de gegevens die zijn opgeschreven overeenkomen met die in het paspoort. Als ik ten slotte nog even met de uitreiskaart voor Thailand zwaai, of ze die ook nodig heeft, kijkt de goedlachse dame achter de balie mij geschrokken aan, gist het papier uit mijn hand en niet bladje zorgvuldig in mijn paspoort vast. Met een vriendelijke glimlach krijg ik mijn paspoort weer terug, dat papiertje mag ik echt niet kwijt raken! Ook het visumformulier krijgen we weer terug en een nummertje voor balie 2. Na tien minuten wachten zijn we daar aan de beurt en leveren we de formulieren en paspoorten in en betalen we.

Om 11:45 uur staan we al weer buiten. De volgende dag om 15:00 uur staan we weer op de stoep om ons paspoort, met het visum voor Myanmar erin, weer op te halen. Binnen 15 minuten hebben we ons paspoort terug en zijn wij klaar om Myanmar te gaan ontdekken!

Wil jij een visum voor Myanmar in Bangkok aanvragen? Hieronder vind je wat nuttige informatie:

Nodig:
Paspoort, kopie paspoort, twee kleuren pasfoto’s

Kosten:
Na drie dagen ophalen:                   810         baht
Volgende dag ophalen:                   1035      baht
Zelfde dag ophalen:                        1260      baht (kopie vliegticket in-reis nodig staat er bij                                                                         de regels, maar bij navraag aan balie blijkt dit                                                                         (nu) niet nodig te zijn)

Openingstijden ambassadekantoor:
Aanvraag tussen 9:00 en 12:00 uur. Ophalen tussen 15:00 uur en 16:00 uur.

Adres Ambassade:
Sathorn Nua Road 132, BANGKOK (nabij treinstation Surasak)

8 gedachtes op “Visumaanvraag Myanmar in Bangkok

  1. ,jullie hebben al veel vaker met dit bijltje gehakt!!!
    Is zeer goed te lezen!!!
    Veel plezier!!

    1. 1 euro is ongeveer 45 baht.
      Ja het lijkt veel gedoe, maar wij vonden het eigenlijk wel mee vallen. Hadden verwacht dat het allemaal veel moeilijker zou zijn.

Laat ons weten wat je vind van deze post. Geef een reactie!