Wij sluiten onze wereldreis natuurlijk wel af in stijl en verwennen onszelf even flink: van budgethotels naar luxe villa met zwembad (en ingevlogen familie! 😀 ).

1-2-3... springen maar!
1-2-3… springen maar!

Wauw, wat hebben wij in veel verschillende hotels geslapen deze reis. Iedere keer weer een andere plek, een andere kamer, een ander bed. Maar een ding hadden ze allemaal gemeen: het waren altijd budgethotels. In China waren het vaak kamers met gedeelde badkamer, maar daarna kozen wij altijd voor kamers met een eigen badkamer, ook al zijn deze dan wat duurder. Basic kamers, met uitschieters naar boven en beneden. Met een gore, naar riool ruikende kamer van kartonnen wanden in Bukittingi als een van de dieptepunten en een luxe gloednieuwe penthouse in Dong Hoi als hoogtepunt.

Een bezoekje aan Sogut mag niet ontbreken!
Een bezoekje aan Sogut mag niet ontbreken!
Even lachen!
Even lachen!

Nu we met onze familie in Dalyan, Turkije zijn, is een hotelletje natuurlijk de logische keuze, maar dit keer boeken we wat anders. Via Villarenters boeken we een superluxe villa, met 3 slaapkamers, 2 badkamers een grote woonkamer, een keuken en bovenal: een prachtig privézwembad! Op de site van Villarenters is niet iedereen positief over deze villa, dus we hopen maar dat het wat is.

Een lekker uitstapje met de boot.
Een lekker uitstapje met de boot.
Gezellig samen koken: das lang geleden!
Gezellig samen koken: das lang geleden!

Met onze taxichauffeur is het even zoeken. Straatje in, nog een straatje in, even goed kijken en ja hoor, we zien het al liggen. De villa ligt er prachtig bij, in een rustig straatje met een grote groene voortuin en een eigen oprit. De deuren gaan open en de schoonmakers begroeten ons met een vriendelijke lach: ‘Welcome to Dalyan!’ Ze nemen ons mee door het huis heen, woonkamer, eetkamer, keuken, badkamers, slaapkamers… wauw, wat mooi! De villa is werkelijk van alle gemakken voorzien. Er is zelfs een wasmachine, vaatwasser en barbecue aanwezig en iedere dg komt er iemand om het zwembad schoon te maken! Als de schoonmakers weg zijn moeten we even bekomen van al het moois en gaan lekker in de tuin bij het zwembad zitten. Tijd om te relaxen en tijd om lekker bij te praten over het afgelopen jaar met de familie.

Lekker genieten in onze hangmat uit Cambodja.
Lekker genieten in onze hangmat uit Cambodja.

Twee weken lang genieten we van elkaar. Lekker samen koken, barbecueën, relaxen en kletsen terwijl we heerlijk in het zonnetje bij het zwembad liggen en af en toe een duik nemen. We maken uitstapjes, gaan uit eten en bezoeken de lokale markten. We halen er alles uit wat erin zit, vanaf de eerste seconde, tot de laatste. Wat is het leven toch heerlijk!

Proost! Op een geweldige tijd!
Proost! Op een geweldige tijd!

6 gedachtes op “Van budgethotels naar luxe villa met zwembad

  1. Op het goede leven he 😀 Nou jullie zijn op julli ereis natuurlijk ook niks meer gewend dus zo een villa is echt geweldig om de reis af t sluiten :P. Heel jaar naartoe geleefd zeker? 😉

Laat ons weten wat je vind van deze post. Geef een reactie!