Wij vieren vakantie, twee weken op het eiland Perhentian, en doen lekker even helemaal niets!

Op de boot naar Perhentian.
Op de boot naar Perhentian.

Het is hoogseizoen hier in Maleisië, dus super veel toeristen! De eilanden Perhentian (bestaand uit twee eilanden, een grote en een kleine) zijn erg populair onder backpackers. We hebben al gekeken op internet om een hotel/hostel/chalet te boeken, maar overal krijgen we het zelfde antwoord “sorry, we zitten al vol voor die periode”. Wij kiezen op goed geluk het kleine eiland uit om naar toe te gaan, hopend dat we nog een leuk slaapplekje kunnen vinden.

Onze chalet op Perhentian. De Tibetaanse vlaggetjes hangen voor Sanders verjaardag.
Onze chalet op Perhentian. De Tibetaanse vlaggetjes hangen voor Sanders verjaardag.

We hebben de eerste boot voor die dag naar het eiland toe, en zetten om 8 uur ‘s ochtends voet aan wal. Wauw wat is het hier super mooi! We lopen het strand op samen met nog een ander koppel en nog twee vriendinnen. Verspreid over het eiland, zijn verschillende slaapmogelijkheden. Wij gaan naar rechts, samen met de twee Ierse meiden. We lopen toevallig alle vier naar “Backpackers Inn” Maar ze hebben alleen nog een hele dure kamer en slechts voor twee nachten vrij. Op zoek naar wat anders dus! De twee meiden slaan een andere weg in dan wij. Wij lopen naar de chalets, en ja!! Er is een chalet vrij, voor een mooie prijs en we kunnen zo lang blijven als we willen. Nou, hadden we ons daar nu druk om gemaakt?! Omdat het chalet vanaf een uur of 11 beschikbaar is, gaan we even lekker op het nog zeer rustige strand zitten.

Belletjes.
Belletjes.

Na een half uur lopen de twee Ierse meiden ons, rood aangelopen, met hun zware backpacks, uitgeput voorbij. ‘Heeey! Roept Sander, hebben jullie nu nog niets gevonden?!” Het blijkt dat ze al zo een beetje deze hele kant van het eiland hebben afgerend op zoek naar een plekje, maar alleen hele duren of zeer ranzige slaapplekken hebben gevonden. ‘Nou, wij vonden meteen na de eerste al een leuk plekje’ zeggen we. Er waren toen nog twee andere chalets vrij, dus probeer het daar.

Prachtig hoe het koraal is opgebouwd!
Prachtig hoe het koraal is opgebouwd!

Hoopvol lopen ze meteen naar de chalets, en ja, ook voor hun is er nog een chalet vrij! En dan komt, vermoeid kijkend, ook het andere koppel van de boot aanlopen, ook zij hebben deze hele kant van het eiland afgezocht en geen goede slaap plek gevonden. Ze bemachtigen de laatste vrije chalet voor vandaag! De dagen hierop volgend horen we verhalen van mensen die geen slaapplek hebben kunnen vinden en noodgedwongen weer terug naar het vaste land moesten!

Hap!
Hap!

We relaxen enorm, slapen uit, liggen op het strand, zwemmen, heerlijk, dit is nou echt vakantie! Na drie dagen komen we de Ierse meiden weer tegen. Enthousiast vragen ze wat wij allemaal al hebben gedaan. Ehh, Sander en ik kijken elkaar aan, nou gezwommen en op het strand gelegen… Zij blijken al te hebben gesnorkeld aan de andere kant van het eiland, een boot tour te hebben gemaakt, zijn strandpartys afgegaan, hebben een kano gehuurd én hebben op het strand gelegen!

We hebben genoten van Perhentian Island!
We hebben genoten van Perhentian Island!
Party time!
Party time!

In twee heerlijke weken hebben wij – buiten veel relaxen natuurlijk – ook een snorkel tour gemaakt, leuke strandpartys gehad, nog meer gesnorkeld en heerlijk gezwommen in de prachtige zee. Na twee weken zijn de reiskriebels weer terug en kijken we uit naar de rest van Maleisië we nemen afscheid van het heerlijke Perhentian.

6 gedachtes op “Twee weken op het eiland Perhentian

  1. Oh wat heerlijk, even niets doen. Even lui op het strand liggen, bijkomen van alle indrukken. Daar waren jullie echt aan toe. Vorig jaar 4 dagen Rome waren voor mij al een uitputtingsslag, ik kan me er echt iets bij voorstellen. Reizen zoals jullie doen, alles willen zien, proven, meemaken van het land, het vergt echt heel veel energie.

    Fris en fruitig 😉 nu weer verder, zo te lezen is het al weer voorbij voordat wij hier in Nederland er erg in hebben. Heel veel plezier in Maleisië, ook groetjes van Paul Xxx

    1. Echt wel! Reizen kost meer energie dan we ooit hadden kunnen bedenken, maar we krijgen er ook zó veel voor terug. Maleisië is echt een topland. Zeker een aanrader.

Laat ons weten wat je vind van deze post. Geef een reactie!