Treintijden Myanmar 2014.

Met het idee dat er op internet en in de boekjes al genoeg algemene informatie te vinden is, posten wij normaal niet zo veel algemene informatie over een plek. De treintijden in Myanmar konden wij echter nergens op internet en in de boekjes vinden. Uiteindelijk bracht het treinstation in Yangon, Myanmar, pas uitkomst. Daarom delen we deze informatie graag met jullie!

De trein in Myanmar is niet het meest moderne vervoermiddel. Het spoor is oud en de treinen rijden langzaam. Dit terwijl het wegennet steeds moderner wordt, evenals de bussen die erop rijden. Toch is de trein zeker de moeite waard om het dagelijks leven van Myanmar te ervaren.

Tickets kopen.

Toeristen betalen anders dan de lokale mensen. De prijs zal ongetwijfeld hoger zijn en er moet betaald worden in Amerikaanse Dollars. Tickets zijn verkrijgbaar bij de treinstations. In de grote steden, zoals Yangon zijn de treinkaartjes een dag van te voren al te koop. Op de kleinere stations pas op de dag van vertrek.

Verschillende klassen

De treinen hebben verschillende klassen, welke per route kunnen verschillen: 2nd class, first class, upper class en night berth. Ga niet alleen voor de second class omdat je graag tussen de lokale bevolking zit. Ook in de hogere klassen zit je tussen de locals en heb je daarnaast betere (zachte en verende) stoelen. 12 uur op een houten bankje zitten is niet prettig en zal je de dagen erna nog pijnlijk laten herinneren aan de hobbelige rit ( zie dit stukje).

Treintijden en prijzen.

Treintijden en treinprijzen Yangon – Naypyitaw – Mandalay:

Treintijden en treinprijzen Yangon – Bagan – Pakokku:

Treintijden en treinprijzen Yangon – Pyay:

Treintijden en treinprijzen Yangon – Mawlamyine – Dawei Port:

Treinprijzen trein 35UP, Yangon - Mawlamyine.
Treinprijzen trein 35UP, Yangon – Mawlamyine.

 

3 gedachtes op “Treintijden Myanmar 2014

  1. Nee 12 uur op hout lijkt me niet heerlijk!!
    Zijn dit de prijzen voor toeristen?
    Langzaam rijden dan zie je des te meer!!
    Leuk om met jullie te delen en zo de belevenissen te volgen

Laat ons weten wat je vind van deze post. Geef een reactie!