Wij kochten beiden een smartphone voordat wij op reis gingen, omdat dat ons ‘wel handig’ leek. Na een paar maanden reizen kunnen wij niet meer zonder. Dit is onze top 10 Android apps voor op reis.

1. De offline kaarten van Maps with me Pro

Maps With Me Pro
Maps With Me Pro

Ongetwijfeld de beste app die wij gebruiken: Maps With Me Pro. De meest gebruikte kaarten app is natuurlijk Google Maps. Het grootste nadeel daarvan is dat het allemaal online werkt. Geen internet, betekend geen kaart. Je kan dan wel voor een gebied een offline kaart maken, maar echt lekker werkt dat niet. Maps With Me Pro is dan een échte verademing. Je downloadt de volledige kaart van een land en kan hem overal offline gebruiken. De kaarten geven vaak ook nog eens meer wegen in afgelegen gebieden aan en de gps functie werkt altijd perfect, waar deze bij Google Maps nog wel eens een afwijking heeft. Eén nadeel: er is geen routebeschrijving.

2. Videobellen via internet met Skype
Zo ver weg en toch zo dichtbij. Heerlijk om lekker even te kletsen met de familie met beeld erbij!

3. Houdt contact via Facebook
Hoe houdt je anders contact met al je vrienden en de mensen die je ontmoet?

4. Hotels boeken bij Agoda
Als wij vooraf een hotel boeken, doen wij dat vaak bij Agoda. Ze hebben niet alleen de meeste keuze, maar ook meestal de laagste prijs. Handige bijkomstigheid is dat je vooraf online kan betalen in euro’s. De koers die Agoda gebruikt is bij ons altijd beter dan de koers die de bank gebruikt als wij pinnen.

5. Aantekeningen maken met S Note/ S Memo
Waar maak je onderweg je aantekeningen, houd je de kosten bij en je ideeen voor de site? Op de telefoon natuurlijk! Wij hebben beiden een Samsung smartphone en gebruiken hiervoor S Note en S Memo

6. Bankzaken op orde met je Bankieren app
Handig toch, inzicht in al je rekeningen in één oogopslag. Wel zo prettig.

7. Nieuws van NOS
We moesten kiezen tussen de NOS app en de app van NU.nl. Wij gaan voor NOS, omdat deze alleen het belangrijkste nieuws weergeeft en NU.nl ook veel minder belangrijk nieuws meldt. Dan wordt het onmogelijk om een beetje bij te lezen als je een paar dagen offline bent geweest.

Android apps voor de smartphone en tablet.
Android apps voor de smartphone en tablet.

8. Gratis digitale reisgidsen van Triposo
Sommige mensen zweren er al bij en laten de papieren reisgidsen links liggen. Dat vinden wij een beetje overdreven, daarvoor moet er nog veel (heel veel) informatie worden toegevoegd, maar handig is het zeker!

9. Clocks around the world
Hoe laat is het op de volgende bestemming? Kan ik mijn ouders even bellen of is het daar midden in de nacht? In een oogopslag zie je hoe laat het is bij al je bestemmingen!

10. Wifi Key Recovery   
‘Wat is de wifi code?’ Uhm… goeie vraag… hij toetste het zo snel in… Met deze app haal je hem zó tevoorschijn!

Nog een paar apps, die de top 10 niet haalden, maar zeker de moeite waard zijn om mee te nemen op reis:

BZ Reisadvies
Handig om even te checken of alle landen op je lijstje nog wel veilig zijn om heen te gaan.

Offline werkende Currency Converter
Hoeveel is ook alweer 7.678,00 Nepalese Rupie? Juist, 60 euro en 25 cent.

Hostels boeken wij bij Hostelworld
Hostelworld heeft vaak een superleuk (wel enigszins beperkt) aanbod. Hostels vinden wij overigens een stuk huiselijker, gemoedelijker en persoonlijker dan hotels, dus gaan we liever naar een hostel (of guesthouse) dan een hotel.

GPS Status
In één overzicht zie je hoe goed je connectie met de GPS is, hoe hoog je zit, hoe snel je gaat en in welke richting je gaat.

Google Maps
Netuurlijk staat Google Maps op de telefoon! Maar we gebruiken het alleen als we wifi hebben (en dan gebruiken Maps With Me Pro nog steeds meer dan Google Maps).

NU.nl
Lekker even bij lezen, als we de tijd hebben. Vooral NuTech vind ik altijd erg leuk!

SOS op reis
Weet jij alle noodnummers van de landen die je bezoekt uit je hoofd? Nee? Deze app wel! Gelukkig nog nooit hoeven te gebruiken, maar verwijderen doe ik hem zeker niet.

Skyscanner
Slechts één keer gevlogen en nu al onmisbaar voor het zoeken van vluchten.

Heb jij nog handige apps voor op reis?

14 gedachtes op “Top 10 Android apps voor op reis

 1. jazeker voor de thuisblijvers vast ook erg handig we spreken jullie volgend jaar wel
  want ik heb natuurlijk wat meer tekst en uitleg nodig

 2. Al die ” moderne dingen” zijn aan mij niet besteed , maar…. er komt verandering in. We hebben “al “een E- reader aangeschaft. Maar als ik ooit zo’n reis als jullie [ in verkorte versie ] zou maken zou ik “blindelings “op jullie adviezen vertrouwen.

 3. Leuke bruikbare info. Ik heb ook de Smartphone gebruikt op mijn fietstocht. Stroom is snel op, dus ik had nog een reserve accu bij mij. Vind wel het scherm in de zon/buiten moeizaam lezen. Heb toch liever echte kaarten. Ik had voor maps of line: MapDroyd. Ok perfect. Ik gebruik voor notities Evernote, dat kan je synchroniseren met de PC en weer kopieren naar Worddocument.
  Groet, Inez

 4. Citymaps2go is ook een leuke app.
  Wel vooral van steden maar ik heb er tijdens de vakantie
  Veel gebruik van gemaakt. Nadeel: de Maps downloaden met
  WiFi maar wel offline te gebruiken! Ook leuk is dat je er info van Wikipedia
  Bij kan downloaden, waardoor je meteen leuke info hebt.

Laat ons weten wat je vind van deze post. Geef een reactie!