Moet je een visum voor een land aanvragen, dan doe je dat vaak zelf, maar wat nou als je in een keer voor vijf verschillende landen een visum moet aanvragen? Wij hebben een tip voor een goed visumbureau!

Geen gedoe, maar lekker genieten!
Geen gedoe, maar lekker genieten!

Het is het goedkoopst om zelf al je visa aan te vragen. Dit kan echter een behoorlijke klus zijn. Niet alle landen hebben een ambassade/consulaat in Nederland, waardoor het best mogelijk is dat een uitstapje naar Brussel of Berlijn noodzakelijk is (is het dan nog wel goedkoper om zelf aan te vragen?). En dan maar hopen dat je alle papieren goed hebt ingevuld!

Wij hebben de aanvragen voor Wit-Rusland, Rusland, Mongolië en China uitbesteed aan Global Visa Services (GVS).

Een aantal pluspunten:

  • Het bespaart je ontzettend veel tijd. Wij hadden simpelweg geen tijd om alle ambassades en consulaten af te rijden (al hadden wij het anders alsnog uitbesteed).
  • Alle benodigde aanvraagformulieren worden digitaal toegestuurd, met een uitgebreide uitleg per land. De landen vragen de meest vreemde dingen, dus de uitleg was een absolute (ik zou zeggen bijna onmisbare) toevoeging.
  • Snelle service, heldere uitleg. Bij vragen kan je via de mail of telefonisch contact opnemen. Zeer snelle respons.
  • Veel feedback over actuele stand van zaken. Zodra alles is ingevuld, stuur je de spullen op en gaan ze ermee aan de slag. Regelmatig krijg je een update via de mail: de stukken zijn vandaag bij ons aangekomen, de paspoorten zijn vandaag naar de ambassade van Rusland gebracht, de paspoorten zijn terug van de Chinese ambassade (met visum) etc. Ideaal dus!
  • Snel aanvragen. Als ze het paspoort van een ambassade terug hebben, gaat hij vaak dezelfde dag nog door naar de volgende plek.
  • Route bepalen China. Voor China moet je bij de visumaanvraag je complete route, inclusief hotels, meesturen. Wij hadden nog helemaal geen route bedacht, laat staan hotels geboekt. Geen idee hoe, maar GVS heeft het allemaal geregeld.

De minpunten:

  • Wij hebben lang kritisch nagedacht, maar hebben er eigenlijk geen kunnen ontdekken.

De kosten:

Kosten visa aanvragen: Kosten visa + afhandelingskosten:
Per persoon: 2 personen:
Wit Rusland  €    50,25  €  100,50
Rusland  €    71,30  €  142,60
Mongolie  €   102,35  €  204,70
China  €   107,60  €  215,20
aangetekend versturen  €   15,80
Totaal  €   331,50  €  678,80

Mochten wij in de toekomst weer een aantal visa van tevoren moeten aanvragen, dan weten we een ding zeker: dat doen we via GVS. Betrouwbaar, makkelijk en scheelt je zo veel tijd (en waarschijnlijk frustraties!). Die tijd gebruiken wij liever om ons lekker in te lezen over onze bestemmingen!

Heb jij ervaringen met visumbureaus of heb je zelf visa aangevraagd?

6 gedachtes op “Tip voor een goed visumbureau

  1. Vanaf januari 2014 werk ik niet meer [ ben dan 66 1/2 ]. Jullie brengen me wel op een [ reis ] idee.!!!! Heel handige site voor backpackers . Leuk dat jullie deze informatie op “papier “zetten.

Laat ons weten wat je vind van deze post. Geef een reactie!