Om het visum voor Indonesië aan te vragen, hadden wij een vliegticket nodig van Indonesië naar een volgende bestemming. Deze hadden wij niet. Hier onze tip om een nepvliegticket te maken.Sommige landen willen een bewijs zien dat je het land weer zal verlaten, vaak in de vorm van een vliegticket. Zo ook Indonesië. Wij weten echter nog helemaal niet wanneer we het land willen verlaten, zelfs niet met welk vervoer (vliegen of misschien wel met een boot?). Laat staan dat we al een vliegticket hebben. We proberen daarom een nepvliegticket te maken.

Eerder zijn wij al vanaf Nepal naar Maleisië gevlogen, met

Nepvliegticket maken.
Nepvliegticket maken.

AirAsia. De tickets kregen wij in pdf-vorm naar onze mail gestuurd. Dit is voor ons nu een perfecte basis om een nepvliegticket te maken. Wij hebben dit ticket geüpload naar Pdfescape. Daarna zijn wij op zoek gegaan naar een bestaande vlucht van AirAsia vanaf Indonesië naar een ander land, die een paar dagen voordat het beoogde visum zal aflopen vertrekt (in ons geval na 57 van de 60 dagen dat het visum geldig zal zijn).

Met Pdfescape hebben wij alle vluchtgegevens aangepast naar de vluchtgegevens van onze nepreis. Luchthavens, tijden van vertrek en aankomst, vluchtnummers etc. Even het nieuwe bestandje downloaden en uitprinten, et voilà! Je hebt een nepticket dat er helemaal echt uitziet!

Uiteindelijk hebben wij het nepticket bij de visumaanvraag voor Indonesië niet nodig gehad, maar bij de grens werden wij vriendelijk, doch kritisch ondervraagd over ons verblijf in Indonesië en kwam het nepvliegticket alsnog goed van pas om ons verhaal kracht bij te zetten!

Let op: het aanvragen van een visum met een nepvliegticket is natuurlijk niet de bedoeling, dus je zou hier problemen mee kunnen krijgen als ze er achter komen!

9 gedachtes op “Tip om een nepvliegticket te maken.

  1. Hmmm 🙁 ik heb de neiging de waarschuwende ‘tante’ figuur uit te gaan hangen nu: Teksten als: pas maar op anders wordt het wel een hele lange eenzijdige ‘wereldreis’ (vanuit je cel). En dat soort goedbedoelde teksten dreigen aan mijn mond te ontsnappen. Maar als je het dan ook nog op internet gaat zetten kan ik mij niet meer bedwingen: Doe het niet!! Kijk 1 aflevering van ‘Locked up abroad’ en je bent genezen….

  2. Zou je serieus denken dat je problemen zou kunnen krijgen met dat nepticket?! Jullie brengen mensen nog op ideeën

  3. ook ik twijfel of dit wel een goed idee was en dit bovendien op de site te zetten…….. een bezorgde moeder

Laat ons weten wat je vind van deze post. Geef een reactie!