Er zijn heel wat reisbureaus waar je de Trans Mongolië Express vanuit Nederland kan boeken. Van superluxe groepsreizen, tot alleen maar de treintickets. Onze tip om de Trans Mongolië Express te boeken.

De Trans Mongolië Express.
De Trans Mongolië Express.

Wij hebben onze Trans Mongolië Express geboekt bij treinreiswinkel.nl. Voor ons was dit uiteindelijk de beste optie.

Pluspunten:

 • Flexibel. Waar je bij andere maatschappijen vaak maar uit een beperkte selectie bouwstenen kan kiezen, kan je bij treinreiswinkel werkelijk álles naar eigen wens aanpassen.
 • Alleen kaartjes. Je kunt zelfs alleen de treinkaartjes bij ze boeken. Voor Moskou, St. Petersburg en China hebben wij zelf onze accommodaties geboekt. De rest van de accommodaties hebben wij via treinreiswinkel geboekt, wat overigens zeer betaalbaar is en je zelfs kunt kiezen of je wel of niet opgehaald wilt worden van het station. Ga je zelf ter plaatse naar het adres zoeken, scheelt dat weer.
 • Overzichtelijk. In de offertefase krijg je alles in een overzichtelijk (aanpasbaar) Excel-lijstje opgestuurd. Hier staan alle onderdelen (treinkaartjes, vervoer van en naar hotel, het hotel zelf, visa, verzekering, overige kosten etc.) apart vermeld. Zo kan je gemakkelijk dingen wijzigen, toevoegen en schrappen.
 • Prijs. Als laatste in de lijst, maar zeker niet onbelangrijk. Simpel: het was de goedkoopste optie die wij vonden.

Minpunten:

Zodra je op weg bent, vergeet je alle troubles.
Zodra je op weg bent, vergeet je alle troubles.

Nu denk je, als je de pluspunten leest, dat je in een warm bad terecht komt bij treinreiswinkel. Er zijn echter zeker wat punten die je aan het twijfelen kunnen brengen.

 • Chaotisch. Om maar gelijk de vinger op de zere plek te leggen: ze zijn (soms echt amateuristisch) chaotisch. Foutjes maken in de offertes, zoals: niet kloppende treintijden, veranderende prijzen, verkeerd gespelde namen (meerdere keren). Geen betalingsbevestiging sturen, telefoon niet opnemen omdat ze ‘van alles weg moeten werken, stuur maar een mailtje’. Werkelijk alles moet je zelf nogmaals goed controleren, lekker achterover leunen en ze hun gang laten gaan, is niet verstandig.
 • Houding. Hun houding in mailtjes en aan de telefoon is behoorlijk arrogant. Ze weten het zelf vaak wel beter (terwijl je ze toch echt wijst op een fout van hun kant). In mailtjes beginnen met een aanhef, volledige zinnen gebruiken en normaal afsluiten? Nee hoor, vaak genoeg stuurden wij ze een mailtje van minimaal tien zinnen waarop wij het antwoord: ‘aangepast’ of ‘nee’ kregen. Wellicht leven zij in een wereld waarin alleen de boodschap telt, maar het gaat zeker ook om de manier hoe het gebracht wordt.
 • Wel of geen homestay? Wij hadden op drie plekken een homestay geboekt, maar kwamen uiteindelijk slechts op één plek bij een lokaal gezin terecht. Lees hier meer.

Ik weet niet of wij weer voor Treinreiswinkel zouden kiezen. Wij vonden het heel prettig dat we alles tot op de details zelf konden samenstellen. Het heeft ons echter wel heel wat haren op ons hoofd gekost en we hebben vaak diep (hééééél diep) adem moeten halen en tot tien moeten tellen om niet woedend de telefoon op te pakken en alles te annuleren. Maar zodra we aan de reis begonnen, waren we alle irritaties alweer vergeten en hebben wij de reis van ons leven gehad.

Heb jij ervaring met treinreiswinkel of andere organisaties voor deze reis?

5 gedachtes op “Tip om de Trans Mongolië Express te boeken

 1. Alles heeft voor en nadelen. Maar als jullie dit over mochten doen zouden jullie dan weer voor deze organisatie hebben gekozen?

 2. Heel fijn, dit review!

  Ga ik zeker in gedachten houden voor wanneer ik/wij in de toekomst eindelijk deze trip gaan doen =)

  1. Jaaa! Die trip moeten jullie écht een keer gaan maken hoor! Het is zó mooi! Ik zou maar wat graag weer eens een paar dagen in de trein willen zitten. Wij kunnen wel mee als reisleider… We zoek zo nog werk! 😉

 3. Bedankt voor de review! Wij staan op het punt den reis te boeken.
  Wanneer hebben jullie de treinreis geboekt? (hopelijk hebben ze intussen een paar verbeteringen doorgevoerd :))

Laat ons weten wat je vind van deze post. Geef een reactie!