Wanneer we de grens van Cambodja-Thailand over zijn staan er veel bussen klaar. Bijna alle toeristen hebben al in Cambodja een busrit geboekt naar Bangkok toe. Wij niet, wij hebben gelezen dat er ook een trein gaat!

Met de tuktuk naar het station.
Met de tuktuk naar het station.
Met de trein naar Bangkok.
Met de trein naar Bangkok.

Het is 12:30 uur als we buiten staan en weer een visum voor Thailand rijker zijn. Ons is verteld dat er om 13:00 uur een trein zal gaan, dus we moeten opschieten. Er staan vele taxichauffeurs, bussen en een tuktuk-chauffeur klaar om de mensen stroom vanuit Cambodja te vervoeren.  Wij kiezen voor de tuktuk die ons naar het treinstation brengt. Een van de taxichauffeurs weet ons al te vertellen dat de trein niet om 13:00 uur zal gaan maar om 14:00 uur. Nou dat is mooi, zijn we zeker op tijd dus! Het is niet langer dan 15 minuten rijden met de tuktuk voor we bij het station zijn. En inderdaad, ook daar vertellen de mensen dat de trein om 14:00 uur zal vertrekken. Zo hebben wij mooi nog even de tijd om lekker te lunchen. Zo’n 30 minuten voor vertrek gaat het ticketloket open en kopen we twee treinkaartjes naar Bangkok toe. De trein doet er ongeveer 6 uur over en een treinkaartje kost net iets meer dan een euro per persoon!

We hebben een mooi plekje uitgezocht.
We hebben een mooi plekje uitgezocht.

We hobbelen, lezen, genieten van het uitzicht en eten. Het is erg heet en druk in de trein, de verkopers van koud drinken hebben dan ook een goede afname!

Met een kleine vertraging van z’n 45 minuten stappen we uit de trein. Voor de laatste keer deze reis zijn wij terug in Bangkok!

3 gedachtes op “Terug naar Bangkok

  1. Veel plezier! Ik ben er momenteel en vind het geweldig! Nog een kleine 12 uur en dan moet ik helaas weer terug…
    Wanneer en hoe lang zijn jullie er?

  2. Wat leuk dat jullie weer een treinreis gedaan hebben. Zes uur in de trein voor zo’n relatief
    ” klein “stukje [ tenminste op de kaart in de wereldatlas] is best wel lang. Dan zijn jullie in het donker in Bangkok gearriveerd. Zijn jullie daar weer naar hetzelfde hotel gegaan ?

Laat ons weten wat je vind van deze post. Geef een reactie!