Als we globaal een route uitstippelen voor een land, zijn wij niet het type die eerst de hele reisgids van voor naar achter doorlezen om zo de beste keuze te maken voor de route. Vaak laten we ons leiden door wat we van andere reizigers onderweg horen, wat we hier en daar oppikken van de locals of waar opa’s en oma’s van zeggen dat we daar écht heen moeten. Hier in Maleisië hadden we een geheel andere tactiek. Hoe wij terecht kwamen in Georgetown…

Bij aankomst in Maleisië zijn we snel naar het prachtige Perhentian eiland gegaan. Nog zonder dat we een reisgids of dergelijke hadden aangeschaft. Zo vaak hadden we al gehoord en gelezen dat dit echt de ideale plek zou zijn om te relaxen. We kwamen terecht in een waar backpackers oord. De eigenaar van de chalet waar wij sliepen had drie kasten vol met oude reisgidsen/boeken die achter waren gelaten. Tussen die boeken vond ik een mooie reisgids van Maleisië! Degene van wie deze gids eerst geweest was, was denk ik wel het type die de gids van voor tot achter doorleest en dan nog een keertje, om er zeker van te zijn dat er echt niets per ongeluk over het hoofd gezien is. De reisgids stond werkelijk helemaal vol met aantekeningen, onderstrepingen, uitroeptekens en uitgebreide routebeschrijvingen op de kaarten uitgestippeld. Wij hebben eens aandachtig naar de uitgetekende route gekeken, vervolgens door de helft (van de hier moeten we ECHT!! heen plekken) een kruis gezet en wat er over bleef was een mooie route voor ons door Maleisië!

We zorgden ervoor dat natuur en cultuur plekken 50-50 waren verdeeld. Zo kwamen wij na het Taman Negara en Cameron Highlands weer eens terecht in een stad waar volgens onze gids veel cultuur en geschiedenis te snuiven is. Een mede backpacker uit Argentinië met wie we in de bus naar Georgetown toe zaten, vertelde enthousiast over de geweldige street art die er in de stad te vinden is. Niets geen geschiedenis, daar wist ze niets af. We kregen van haar een plattegrond van de stad met punten erop waar o.a. de street art te zien was.

En ze had gelijk! De street art was super, heel gaaf gedaan! Uren liepen we door de kleine straatjes, als echte schatzoekers op zoek naar kunst. En de cultuur en geschiedenis… tja, in een ooghoek hebben we hier en daar wel wat gezien. Wat een mazzel dat Georgetown met dikke uitroeptekens in onze reisgids stond aangegeven!

 

 

4 gedachtes op “Street art Georgetown

  1. heerlijk zo met mede reizigers ervaringen delen om zodoende op mooie plekken te komen ,jullie hebben weer genoten en wij ook ,prachtige foto´s

Laat ons weten wat je vind van deze post. Geef een reactie!