In Nederland keek ik altijd graag naar het tv programma over de strandwachten in Nieuw Zeeland en Australië. In Australië zijn we niet op drukke stranden geweest waar de strandwachten hun posten hebben. Ook in Nieuw Zeeland proberen we de rustige kleine strandjes af te gaan. Maar nu we op een iets drukker strand zijn beland, maken we toch kennis met de (voor mij) welbekende rood/gele vlaggen!

De typische vlaggen en stoel van de strandwacht.
De typische vlaggen en stoel van de strandwacht.
Sander houdt ook alles even in de gaten.
Sander houdt ook alles even in de gaten.

Het is altijd leuk om dingen die we alleen via de tv kennen ook in het echt te zien, zo ook nu. Het is niet eens een heel druk en groot strand, maar er is wel degelijk een post van de strandwachten!

Geen groot of bijzonder iets, maar ik vind het leuk! Een strandwacht met een rood petje en een geel shirt zit in zijn hoge scheidsrechtersstoel naar de zee te turen. Er staan twee rood/gele vlaggen op het strand, iedereen blijft er netjes tussen zwemmen en surfen.

Ik zit te wachten op een spectaculere reddingsactie. Maar helaas (of eigenlijk gelukkig) is er geen reddingsactie nodig.

Vandaag dus niet iets bijzonders, groots of moois, maar ik ben blij. Ik heb de “beroemde” strandwachten in het echt gezien!

6 gedachtes op “Strandwachten

Laat ons weten wat je vind van deze post. Geef een reactie!