Om iets meer te zien van Cambodia dan de meeste toeristen, maken wij, tussen onze bezoeken aan Phnom-Penh en Siem Raep door, een stop in Battambang, maar als we daar eenmaal gesetteld zijn, hebben we nergens meer zin in. We zijn reismoe.

Komt het door de hitte? Of door het lange reizen, waar binnenkort een eind aan komt? Of is het een bijwerking van de malariapillen, waardoor we ons een beetje down voelen? Ik heb geen idee, maar wat ik wel weet, is de we nergens meer zin in hebben. Zelfs de invloeden van de markt en de verschillende eettentjes, die ons humeur altijd wel weten op te vijzelen, lijken op ons te zijn uitgewerkt. Wat doe je dan? Niet veel eigenlijk. Gelukkig hebben we airco op de kamer, want zonder is het in de ziedende hitte niet uit te houden in een hotelkamer.

Lekker een boekje lezen.
Lekker een boekje lezen.
Wat doe je als je reismoe bent? Een beetje aan de site werken.
Wat doe je als je reismoe bent? Een beetje aan de site werken.

Na een dagje te hebben rondgehangen, vinden we dat we toch maar wat moeten ondernemen. Morgen vertrekken we tenslotte weer uit dit stadje en dan komen we hier waarschijnlijk nooit meer terug. Na een goed ontbijt gaan we rond 11 uur op zoek naar een scooter om de omgeving te gaan verkennen. “Nee meneer, alle scooters zijn al verhuurd, maar we hebben wel nog wat fietsen staan…” is het antwoord dat wij overal krijgen. Fietsen met 35 graden in de brandende zon, zonder een enkel briesje, lijkt ons geen goed idee. Stiekem vinden we het eigenlijk niet zo erg en we lopen weer terug naar het hotel. Morgen weer een dag, en dan vol goede moed richting Siem Raep en Angkor Wat!

5 gedachtes op “Reismoe in Battambang

  1. Ik snap het best dat je reis moe wordt, zeker als het zo warm is. Dan is het fijn dat er een hotelkamer is met, airco een bed om op te hangen en een stoel om aan te werken(nou ja werken):).

  2. Jullie beginnen waarschijnlijk heimwee te krijgen. Het ziet er nl in Nederland zo prachtig uit met de groene bomen en kleurrijke bloemen die al in bloei staan. Echt een “bezoekje “waard !!

Laat ons weten wat je vind van deze post. Geef een reactie!