Na het overvolle, drukke, toeristische Pattaya (zie stukje) reizen wij af naar een voor toeristen minder bekende provincie van Thailand: de Nan provincie.

De lokale trein van Thailand wordt veel gebruikt door de lokale bevolking.
De lokale trein van Thailand wordt veel gebruikt door de lokale bevolking.

Onze trip begint al super, heerlijk met de trein! Wat is reizen met de trein toch fantastisch. Tien uur doet de trein erover, maar wij vervelen ons geen minuut. Naar buiten kijken, een boekje lezen, dagdromen en iets wat ik altijd al eens had willen doen: uit het raamkozijn van een rijdende trein hangen, de wind in me gezicht voelen en verblind worden door de lage zon.

Ook Sylvia vindt het heerlijk. Wel af en toe oppassen voor de planten en bomen langs het spoor.
Ook Sylvia vindt het heerlijk. Wel af en toe oppassen voor de planten en bomen langs het spoor.
Een oude boeddhistische pagode in Prae.
Een oude boeddhistische pagode in Prae.

We komen met de trein aan in het stadje Den Chai. Vanaf hier is het nog een klein stukje naar het stadje Prae. In de paar dagen dat we hier zijn, zien we maar een handjevol andere westerse toeristen. We zien meer Thaise toeristen die in eigen land op vakantie zijn. Er is wel een klein toeristenbureautje. De jongen die daar werkt wordt op het moment dat wij naar binnen lopen op slag nerveus en weet geen woord meer uit te brengen. Snel rent hij het katoortje in en haalt zijn collega. Zij vertelt ons dat er, sinds een jaar ongeveer, bijna iedere dag wel 1 westerse toerist binnenkomt. Iets waar ze erg blij mee zijn.

We verkennen de omgeving per fiets. Het is nu het droge seizoen en dat is te zien. De meeste akkers liggen er verdroogd bij. De lokale markt is weer een lust voor het oog. Er wordt van alles verkocht, van rode miereneitjes en -larven tot gebraden ratten en varkenssnuiten.

Varkenssnuiten, hmmm... vast lekker!
Varkenssnuiten, hmmm… vast lekker!

Na een paar dagen stappen we weer in de bus en zetten koers naar de Nan provincie. Hier zien we wel meer toeristen, maar nog lang niet te vergelijken met de hoeveelheid als in Bangkok en Pattaya. Er is hier net een stof en zilver festival aan de gang en het wemelt er daarom van de Thaise toeristen. Er staan veel kraampjes met heerlijke gerechtjes en allerlei soorten drankjes die je dan op een grasveldje, waar hele lage tafeltjes staan en matten op de grond liggen, kunt opeten.

We hebben het super leuk gehad. En onze conclusie is duidelijk: er zijn echt nog mooie plekken te vinden in Thailand waar je niet struikelt over de westerse toeristen.

4 gedachtes op “Photo Friday: op naar het noorden, de Nan provincie

  1. Ga je niet een varkenssnuit proberen Sander? haha valt me van je tegen hoor na die sprinkhaan 😉

  2. Jullie hebben een record aan selfies van jullie samen! Leuk verhaal. Komen er ook nog foto’s van de fietstocht? Op naar Vietnam voor de loempia’s.

  3. Sylvia de ” lotenverkoopster”. Ja, je moet de reis toch ergens van betalen??? Is de volgende stap ,Sander, dat jij op de markt “varkenssnuiten ” gaat verkopen ?? Het is altijd een leuk vooruitzicht op vrijdag is het ” fotodag “.

Laat ons weten wat je vind van deze post. Geef een reactie!