Melakka, een stadje in Maleisië met een Nederlands tintje. Er zijn hier veel gebouwen uit de Nederlandse tijd te vinden. Om ze te herkennen zijn ze voor het “gemak” bijna allemaal van top tot teen rood geschilderd. Het was bijzonder om de Nederlandse graven te zien. De teksten op de grafstenen zijn in het oud-Nederlands en nog verassend goed te lezen. De verschillende godsdiensten leven hier gebroederlijk met elkaar. In een klein straatje vonden we een moskee, hindoe tempel, Chinese tempel en een Maleise tempel bijna naast elkaar. Een leuk klein stadje, een mooie afsluiter van onze reis door Maleisië!

6 gedachtes op “Photo Friday: Melakka

  1. Every day is a holiday 😉 maar jullie hebben er hard aan gewerkt om ons al dit alles weer te laten zien. Mooi om een stukje geschiedenis van ons Nederlanders daar zo goed bewaard terug te vinden. ’t Is nu vast tijd om net als meneer Kroko lekker te gaan luieren?
    Fijn weekeind Xxx

    1. Het gevoel van weekenden kennen wij niet echt meer… We nemen ‘gewoon’ een rustdag als we hem nodig hebben… niet als de week zegt dat het kan/mag :) heerlijk hoor!
      …Maar voor alle andere (werkende) mensen: FIJN WEEKEND! 😀

Laat ons weten wat je vind van deze post. Geef een reactie!