Dong Hoi is een gezellig vissersstadje waar vrij weinig toeristen een stop maken. De toeristen die er stoppen, komen vooral voor de prachtige grotten die hier in de buurt te bezichtigen zijn. Zie hier onze Photo Friday Dong Hoi en Phong Nha-Ke Bang National Park.

Het stadje zelf heeft geen echte toeristische attracties. Maar dat was voor ons geen probleem, de vissersbootjes bootjes en de lokale markt waren voor ons genoeg om ons te vermaken en een leuke dag te hebben.

Dat de meeste toeristen voor de grotten komen is zeker te begrijpen. We hebben er twee bezocht en het was werkelijk prachtig! Ik heb al best wel wat grotten van binnen gezien, maar dit zijn verreweg de aller-, allermooiste! In de eerste grot, de Paradijsgrot, was een houten steiger gemaakt, waardoor je zonder gids gewoon de grot in kan. Wij kwamen hier rond lunchtijd, perfecte timing, bleek, want het was heel rustig op dat moment. Toen wij er weer uit gingen, kwamen er hordes nieuwe toeristen de grot in. De tweede grot kon je alleen met een bootje in, wij kwamen hier om 15:45 uur aan. We hadden nog 15minuten de tijd om een kaartje te kopen. Je koopt een kaartje voor de grot en eentje voor de boot. Maar met hoe meer mensen je op de boot zit, hoe minder je hoeft te betalen. “Helaas” waren en geen andere toeristen meer op dat tijdstip, dus hebben we een bootje voor onszelf gehuurd. En ook dat bleek een schot in de roos. Wij waren de allerlaatste boot van die dag. Waar je normaal met twee rijen dik door de grot vaart, waren wij helemaal alleen. Het was prachtig, helemaal stil en hadden de grot alleen voor onszelf!

2 gedachtes op “Photo Friday: Dong Hoi en Phong Nha-Ke Bang National Park

Laat ons weten wat je vind van deze post. Geef een reactie!