Als wij denken aan Chengdu, denken wij aan twee dingen: de trein naar Tibet en panda’s. Hier ligt hét panda fokcentrum van China. Ook wij bezochten natuurlijk dit geweldige park. We hadden allebei nog nooit een reuzenpanda in levende lijve gezien. Om 9:15 uur stonden we in het park. Er was ons verteld dat de panda’s om 10:00 uur gevoerd zouden worden, maar het bleek al om 9:30 uur te zijn. Het park is erg groot dus bijna rennend spoedden wij ons naar een van de verblijven. En jawel, daar zat een grote, vriendelijke reuzenpanda heerlijk van het verse bamboe te genieten! De panda had iets onwerkelijks. Het leek bijna of daar gewoon een mens in een panda-pak zat. Het zijn prachtige, maar ontzettend luie beesten. Vanaf een uur of 13:00 voerden ze geen snars meer uit.

Na deze dag weet ik het zeker: de pandabeer is mijn lievelingsdier! ^_^

Lekker stukkie bamboe, hoor!
Lekker stukkie bamboe, hoor!

 

24 gedachtes op “Photo Friday: de panda’s

 1. Wat zijn ze leuk die panda’s . Saskia wilt er ook wel een als die maar wel klein blijft . En Sander van harte gefeliciteerd jij ook Sylvia maak er een mooie dag van op dat paradijs eiland . Een kus voor jullie van ons

  1. Dank je wel! 😀
   Syl wilde gelijk “vrijwilligerswerk” hier doen… lekker met ze knuffelen… heb het gelukkig nog nét uit haar hoofd weten te praten, door het te hebben over hokken schoonmaken, poepscheppen etc… 😛

 2. Ja prachtig en lief, ontroerend, wat een mooi beest zo te zien.
  Je zou ze zo willen knuffelen.
  Sander, GEFELICITEERD !!!
  Hele fijne dag samen!!!

 3. Sander, gefeliciteerd met je verjaardag! Van Sylvia een pandabeer als cadeautje gekregen? Zal je dan wel moeten delen, denk ik.
  Leuke foto’s en inderdaad zien ze er knuffelbaar uit, maar net als met die schattige zeehondjes (ja, ik ben weer naar de Wadden geweest) kunnen ze bijten.
  Wederom mooie foto’s en een leuk verhaal. Blijf dit vooral doen!
  Groetjes uit een nog steeds zomers Nederland

 4. Sander, alsnog van harte met je verjaardag en Sylvia natuurlijk ook! Ik volg jullie berichten, het is net een avonturenboek!! Ben heel erg jaloers op jullir! Geniet er maar lekker van.

 5. Hoi S&S,
  Wij zijn hier vorig jaar geweest en naar Tibet met de trein. En ter info: Panda’s zijn erg agressief, Ze leven niet voor niets op eilandjes. Lijkt mij geen goed plan om te knuffelen:-(
  Ben benieuwd hoe het jullie in Tibet vergaat…..
  (Tegen hoogteziekte kan je bij iedere “apotheek” Tibetaanse kruiden kopen)
  Groet, Inez

 6. Sander als nog gefeliciteerd,evenals Sylvia.Hopelijk heb je onze email
  ontvangen met felicitatie.Die panda’s zijn toch ook weer apart hoor!
  Dat was dus geen zonnige verjaardag.Liefs opa.oma,Luna.

 7. sorry schatjes maar ik lees julie prachtige verhalen niet atlijd op volgorde
  Tibet,…geweldig maar vergeet onze mooie diergaarden niet hoor.Nee, geen panda,s dat is waar dus heeeel erg genieten.bezoeken jullie de DALAI LAMA nog?
  Sil,knuffel Sander maar i.p.v. zo,n beer.
  knuf van Lous

Laat ons weten wat je vind van deze post. Geef een reactie!