In Datong deden wij onze eerste indrukken op van China. We bezochten er onder andere het hangend klooster. Het klooster ligt hoog tegen een rotswand aan. De hekjes waren tot onze knieën, niet naar beneden kijken en voorzichtig lopen dus! Wanneer we ons toch niet kunnen inhouden en natuurlijk tóch naar beneden kijken, krijgen we wel even de kriebels. Ook gingen we naar de Yungangrotten. Dit was fascinerend om te zien. Hoe enorm groot en mooi alles is uitgehouwen in de rotsen. En dat alles is gemaakt rond het jaar 460. We genieten volop van onze nieuwe bestemming, China!

Wierrook offeren is een traditie, maar ook big business!
Wierrook offeren is een traditie, maar ook big business!

14 gedachtes op “Photo Friday: Datong en omgeving

 1. Kijk dat is nou zo mooi van jullie reis elke dag weer nieuwe dingen te zien nooit een dag die hetzelfde is.
  En via jullie verslagen en mooie foto’s kunnen wij er ook van mee genieten.
  Dus dat is natuurlijk erg leuk want normaal gesproken zien wij deze dingen niet.
  En jullie zien er nog goed uit na al dat reizen want het zal toch af en toe best vermoeiend zijn.
  Hartelijk bedankt weer

  1. Hihi, gelukkig zien we er nog goed uit. Dat reizen is soms zeker vermoeiend, maar we krijgen er tegelijkertijd ook veel energie van.

 2. Mijn hart slaat weer “op hol ” van al die mooie Chinese plekken. Datong een plek om te bezoeken gezien jullie prachtige foto’s .Ik wist niet dat Datong [ of omgeving ] ook tempels gebouwd tegen de rotsen had. Zo te zien is het weer wat warmer [ jullie lopen in T shirts rond ]. Groeten, Ingrid

  1. Ongelooflijk wat een mooie plekken China heeft. Ook ons hart slaat ervan op hol. Mocht je ooit terug gaan naar China, dan is Datong zeker een aanrader!

 3. De foto’s en de verhalen zijn weer bijzonder over China.
  Opa was erg verrast door de verjaardagskaart/foto met jullie
  erop bij de Chineese Muur heel bijzonder.Hartelijk bedankt.
  Liefs opa,oma en Luna.

  1. Heel graag gedaan hoor! Lang leve het digitale tijdperk, waarin je vanaf de andere kant van de wereld zo’n prachtige kaart kan laten bezorgen!

Laat ons weten wat je vind van deze post. Geef een reactie!