Na Kathmandu zijn we voor een paar dagen naar het Chitwan National Park gegaan.  We hebben het hier super leuk gehad. Totaal niet te vergelijken met de grote stad. De kleine lemen huisjes, de waterpompen die nog volop in gebruik zijn en de olifanten die gewoon rustig door de straten lopen, het was weer bijzonder om te zien. We hebben zelfs op een olifant gezeten! We hebben gehoord dat de  olifanten in sommige landen illegaal uit het wild gehaald worden en slecht verzorgt worden. Hier in het Chitwan National Park was ook een Elephant Breeding Center, waar al jaren de olifanten in gevangenschap geboren worden en opgroeien. De olifanten zagen er dan ook, naar onze mening, goed uit.

Olifantendouche!
Olifantendouche!

14 gedachtes op “Photo Friday: Chitwan National Park

 1. Mooie/leuke foto’s! Dapper om op zo’n grote olifant te gaan zitten!
  Schattig die kleine neushoorn en olifant! Dat kleine olifantje hadden jullie vast wel mee willen nemen, maar ja toch nog iets te groot en te zwaar voor de rugzak 😉

  1. Ja, die is echt heel schattig! De hele tijd heen en weer rennen… hoppa! de bosjes in, dan weer naar mama toe, dan weer met een struik spelen, leuk hoor…

 2. Wat een ervaring om op een olifant te zitten! Mooie foto’s, vooral die genomen is vanaf de olifant naar voren toe zeg maar. en dat kleine olifantje erg schattig

 3. Wat moet ik nog zeggen ,de foto’s spreken voor zichzelf.{Ik ben wel benieuwd naar de foto’s met je nieuwe speeltje.} Hee Sander een olifantje van hout is ook leuk.

 4. Ja, kan hier nets meer over zeggen, prachtige foto’s
  En ja wat een beleving op de olifant!!
  Dus een woord geweldig!!!

 5. Sylvia, wat leuk de mail naar de afdeling. Hieruit begrijp ik dat jullie al verder zijn dan dit verhaal en foto’s. Wat grappig, die olifant lopend door het dorp, ondenkbaar in Nederland.
  Het is toch altijd bijzonder om die kolossen in het echt te zien. En om erop te zitten is toch aardig “hoog “.[kan ik me herinneren]. Groeten.

  1. Leuk om te horen dat de mail is aangekomen! Om onszelf een beetje tijd te geven om de stukjes te schrijven en in te plannen, plaatsen we de dingen inderdaad iets later dan dat we ze meemaken.

Laat ons weten wat je vind van deze post. Geef een reactie!