Tijdens het reizen komen we ontzettend veel mooie en voor ons nieuwe dingen tegen. Hier in Bukit Lawang was het weer eens raak. Orang-oetangs spotten in het wild!! Wat was dit gaaf. Zulke grote beesten, ze lijken zo slim en kijken je doelgericht aan. We konden wel foto’s blijven maken, iedere keer trekken ze weer een ander gezicht. Maar ook in het dorp zelf was het een lust voor het oog. Zo bijzonder primitief als de mensen hier nog leven, en zo gelukkig als ze hier mee lijken te zijn. Ik denk dat wij in het rijke westen af en toe nog veel van deze mensen kunnen leren!

10 gedachtes op “Photo Friday: Bukit Lawang

 1. Dat zijn weer prachtige foto’s, nog 6 dagen en dan op weg naar een nieuw land dus geniet daar nog maar van al het moois .

 2. Prachtig! Weet niet hoe jullie straks een selectie moeten maken uit de duizenden foto’s die jullie maken voor in een fotoboek straks. dat worden wel heel wat boeken haha

  1. Dat worden er heel wat ja! Gelukkig zoeken we tussendoor al heel veel foto’s uit voor de site, dus dat zal het wellicht iets makkelijker maken.

 3. Vanwege onze vakantie een “verlate “reactie. Ik heb weer genoten van alle verhalen en foto’. Mooie foto’s van jullie beiden , vooral voor de “twin towers “in Kuala Lumpur. De ontmoeting met de Indonesische mensen is ook leuk. Ja, de oudere generatie spreekt nog Nederlands. Dat hoorde bij een “goede opvoeding “. Soekarno heeft dat wel geprobeerd de kop in te drukken ,maar dat is toch niet gelukt. Ik kijk uit naar jullie volgende verhalen van mijn geboorteland [ en die van mijn moeder/ oma en overgrootmoeder-vader]

  1. Verlate reacties zijn nooit erg. Altijd leuk om weer even terug te gaan naar de plekjes waar wij zijn geweest! :) Leuk dat je alle verhalen nog hebt terug gelezen na je vakantie. Hoop dat jullie ook een mooie tijd hebben gehad!
   Waar in Indonesië ben je geboren?

   1. Ik weet niet of je deze reactie nog leest. Ik ben geboren in Jakarta, mijn moeder in Bogor en mijn oma in Garoet. Mijn overgrootmoeder is in Bandung geboren. Mijn vader is tijdens verlof in Amsterdam geboren. Zijn broers in Surabaya. Na de pensionering van mijn opa [vaders kant] hebben ze een hotel op Billiton gerund.

Laat ons weten wat je vind van deze post. Geef een reactie!