Wij hadden al lang het idee om op wereldreis te gaan. We zeiden steeds “dat doen we ooit nog wel”. Maar voor we het wisten was er weer een jaar voorbij en zo nog een jaar. Het idee van een wereldreis bleef maar kriebelen. Maar ja, als je niets concreet gaat vastleggen komt die reis (tenzij je de jackpot wint en je met gemak je werk op kunt zeggen en kunt vertrekken) er echt niet van.

Zo begonnen wij met lijstjes maken. Landen lijstjes, to-do lijstjes, spaar lijstjes, bagage lijstjes en ga zo nog maar door. Binnen korte tijd hadden we een imposante verzameling  “lijstjes” gespaard.  Maar door al die “lijstjes” hadden we totaal geen overzicht meer!De lijstjes. Anemoon

Wat ons belangrijkste “eerste doel lijstje” was, was bedenken hoeveel geld we dachten nodig te hebben (en dus moesten sparen) om een wereldreis te gaan maken.  Toen kwamen we er al snel achter dat we dan eerst moesten gaan bedenken waar we heen zouden willen en hoe lang we ongeveer weg zouden willen blijven.

Wat landen betreft hadden we vrijwel dezelfde wensen.  Het begon met een (iets te)lange lijst waar we wel heen zouden willen.  En als uitgangspunt hadden we bedacht om een jaar weg te gaan.

Daarna een globale to-do planning gemaakt aan de hand van al onze “lijstjes”. Ook de bagage lijst werd helemaal uitgewerkt.

De komende tijd zullen we een aantal van onze  “lijstjes” op de site plaatsen.
Handig voor al die mensen die (zeggen 😉 ) zelf ook op wereldreis te gaan!

Een gedachte op “Op wereldreis! De lijstjes…

  1. Dag Sylvia & Sander,
    Nog enkele dagen/uren en dan gaat jullie grote avontuur van start.
    Vanuit Assen wensen wij jullie beide veel plezier, geluk, voorzienigheid, goede zin, mooie momenten, reislust en alles wat we nu niet kunnen bedenken, om jullie mee te geven.
    We zijn reuze nieuwsgierig naar jullie reisverslagen en zullen jullie blijven volgen, tijdens jullie reis.
    Veel liefs vanuit Assen, Mark & Petra & ?, Marieke & Remco, Els & Jos

Laat ons weten wat je vind van deze post. Geef een reactie!