Het is druilerig weer in het noorden van Vietnam en daarom vertrekken we naar het zuiden, op zoek naar beter weer in Dong Hoi.

Op naar beter weer: op naar het zuiden met de trein.
Op naar beter weer: op naar het zuiden met de trein.

Op de planning staat Halong Bay, als je de foto’s en verhalen hoort, een waar paradijs. Maar het regent in het noorden van Vietnam en dus ook in Halong Bay en dan is er niet veel aan. Hoe jammer we het ook vinden, kiezen we ervoor om het over te slaan.

De lokale markt in Dong Hoi is weer heerlijk om lekker rond te struinen.
De lokale markt in Dong Hoi is weer heerlijk om lekker rond te struinen.

Op zoek nar beter weer vertrekken we naar een zuidelijker gelegen oord, Dong Hoi, met ons favoriete vervoersmiddel: de trein. De trein rijdt zoals gewoonlijk in Zuidoost-Azië langzaam en dat is maar goed ook: na twee uur rijden remt de trein plots met volle kracht. Ik vermoed gelijk dat er iets goed mis is. Als ik uit het raam kijk wordt mijn vermoeden bevestigd, we hebben een auto aangereden. De twee mannen in de auto zitten onder het bloed, maar zijn wel bij bewustzijn en lijken gelukkig niet in levensgevaar te zijn. Na een uurtje(!) is de ambulance er en gaat de trein ‘gewoon’ weer verder.

Vissersbootje in Dong Hoi.
Vissersbootje in Dong Hoi.

Als we eenmaal aankomen in Dong Hoi is het een verrassend schoon, rustig en ruim opgezet stadje in vergelijking met de smalle, drukke, gore straatjes van Hanoi. De blauwe lucht ontbreekt echter nog steeds, al zijn de donkergrijze wolken verruild voor lichtgrijze wolken en regent het hier niet. Dat is al een stuk beter om lekker de boel te gaan verkennen en dat gaan we dan ook zeker doen, maar daarover later meer!

De rijstvelden rondom Dong Hoi.
De rijstvelden rondom Dong Hoi.

3 gedachtes op “Op naar beter weer: op naar het zuiden, naar Dong Hoi

Laat ons weten wat je vind van deze post. Geef een reactie!