Wat kunnen wij toch blij worden van eten, en helemaal op reis! Al die heerlijke specerijen, combinaties, groentes, hmmm. Daarom genieten we nog maar eventjes van de Thaise keuken.

Sushi-time!!!
Sushi-time!!!

Middenin de stad Bangkok lijkt soms alles de draaien om eten. Op iedere hoek, in ieder straatje en in ieder overdekt winkelcentrum vind je wel een eetgelegenheid. De heerlijkste geuren lopen we achterna. Er zijn vele soorten eetgelegenheden voor iedere smaak, wens en portemonnee. Van simpele straatkarretjes tot luxe sterren restaurants en alles wat daar tussen in zit.

Verrukkelijke wokgerechten.
Verrukkelijke wokgerechten.

We vinden bijna altijd wel een plekje waar we het eten zo lekker vinden dat we er de dagen erop ook nog eens gaan eten. Zo ook nu, we vinden een heel klein restaurantje waar het continu, de hele middag en avond door, druk is met lokale mensen. Voor ons HET teken dat wij er ook moeten gaan eten! Het concept is dat je 1, 2, 3 of 4 gerechten

Bij de winkelcentra heb je vaak een hele grote eetafdeling.
Bij de winkelcentra heb je vaak een hele grote eetafdeling.

per persoon uitkiest. Van ieder gerecht krijg je dan een schep met rijst er bij.  Dag één eten we er heerlijk, dus de volgende dag komen we in de middag weer terug. Nu kies ik twee andere gerechten, waarvan een met bamboe, vertelt de “opschep” dame mij. Nou bamboe vind ik erg lekker! Maar nee, toch niet, dit is geen verse bamboe maar gefermenteerde bamboe. We hebben het eerder onze reis gezien hoe ze dit maken. Plastic zakjes met scheuten bamboe en wat water erin worden een aantal dagen in de zon gehangen. Zo komt het rottingsproces op gang en krijg je, volgens de mensen hier, een echte lekkernij! Bah, niet voor mij. Het gebeurd niet vaak dat ik het eten echt niet lekker vind, het is wel eens iets minder lekker, maar dan eet ik het gewoon op. Maar nu word ik zelfs van de geur al misselijk. Het hele gerecht schuif ik op de rand van mijn bord en aan de “opschep” dame vraag ik een nieuw gerechtje erbij. De vriendelijke dame moet er wel om lachen en pakt mijn bord, schuift het hele bamboe gerecht eraf en schept er een ander (heerlijk) gerecht voor terug.  Als we uiteindelijk willen betalen wilt ze er niets van weten dat we ook betalen voor het gerecht dat ik niet op gegeten heb. Ook als we er op aandringen dat we er voor willen betalen willen ze er niets van weten.

Voor de allerlaatste keer genieten van het heerlijke eten.
Voor de allerlaatste keer genieten van het heerlijke eten.

De rest van onze laatste dagen in Bangkok (onze laatste dagen in Azië (voorlopig)) nemen we het er nog lekker van. Van gewolkte groente met Thai-noedels en zeedieren, rijst met kip kerrie, Thaise McDonalds,  de sushi bar en nog veel meer. Twee keer per dag eten we een heerlijke maaltijd en in de avond trakteren wij onszelf op een lekker koud Thais biertje. Wij genieten nog even lekker van de Thaise keuken.

3 gedachtes op “Nog even genieten van de Thaise keuken

  1. Mmmm dat ziet er lekker uit, wij hebben gisteravond ook zo iets gegeten dat was ook heel lekker.

  2. ja wat wij gisteren aten was inderdaad erg lekker ,zeg is er hier i.d buurt ook een Thias rest we eten er dan verse bamboe bij dat wel

Laat ons weten wat je vind van deze post. Geef een reactie!