Vind je in Nederland als je uit eten gaat vaak slechts een enkel gerecht op het menu zonder vlees. Hier in Nepal vind je soms geen gerecht mét vlees. Met de heerlijke mix aan Nepalees en Indiaas eten is het hier een walhalla voor vegetariërs. Ik nam de proef op de som, twee weken geen vlees voor mij!

Aan de curry met chapati.
Aan de curry met chapati.

In Nepal leven veel hindoes, zij eten vaak geen vlees. Daarbij komt ook dat vlees relatief duur is en Nepal een erg arm land is. Er moet bijvoorbeeld een koelkast/diepvries zijn waar het vlees in bewaard wordt, en die luxe hebben veel mensen hier niet. In de kleine lokale restaurantjes staan er dan ook bijna nooit vleesgerechten op het menu. In het stadshart, waar de vele toeristen zich vertoeven,  zijn er wel genoeg vleesgerechten te vinden op de kaart. Normaal eet ik regelmatig vleesgerechten, maar ik ben wel benieuwd of ik het vlees ga “missen” als ik het twee weken niet eet.

 

Lekker aan de traditionele Nepal dish.
Lekker aan de traditionele Nepal dish.

Ik kan nu al verklappen, het antwoord is, NEE ik mis het niet! Wauw wat een heerlijk eten hebben ze hier! De vele curries met heerlijke groenten, deegpakketjes gevuld met groentes (ze lijken wel cadeautjes!) en de traditionele Nepal dish maakten het iedere keer weer om te smullen.

Curry met rijst en groenten, lekker hoor!
Curry met rijst en groenten, lekker hoor!

Ik heb het vlees echt totaal niet gemist. Sander deed vaak ook mee met geen vlees eten. Toen we in een restaurantje zaten en hij zich liet verleiden door een gerecht met kip, was hij toch mooi teleurgesteld. Het viel eigenlijk toch wat tegen, zo een stuk drooggebakken vlees. Ik zat natuurlijk weer aan een heerlijke curry met champignons. Stiekem was hij toch wel een beetje jaloers op mijn maaltijd.

1-0 voor de non-vlees gerechten!

14 gedachtes op “Nepal, walhalla voor vegetariërs

 1. op onze reis van 3 maanden India en 1 maand door Nepal
  hebben we totaal geen vlees gegeten, in de eerste plaats
  omdat in India het (kippen)vlees vaak buiten de winkeltjes
  hing en zaten vol met vliegen, ook in Nepal was het
  niet veel beter.
  DUS wees gewaarschuwd.
  Groeten

  Bert

  1. Dat is hier inderdaad ook een grote reden om geen vlees te eten, maar dat vlees was ook niet nodig met zo veel heerlijke vegetarische gerechten!

 2. Zou het daar ook niet missen denk ik, er zijn zoveel lekkere gerechten zonder vlees. En zonder koelkast is vlees niet te doen!
  Leuk om jullie mooie verslagen te lezen!!

 3. Wees maar blij dat je geen spastische darm hebt. Ik zou het niet overleven met alleen maar rijst en curry’s

 4. Leuk om jullie verslagen uit Nepal te lezen en te proeven.Komt heel vaak
  overeen met de verhalen van Bert en Riek.Vandaag zijn jullie twee jaar
  getrouwd.Hartelijk gefeliciteerd!Pootje en aai…van Luna.Liefs Ruti.

 5. Lekker ziet dat eruit zeg ik denk dat ik met deze gerechten ook wel zonder vlees kan trouwens ik ga straks gehakt balletjes draaien ja ja

Laat ons weten wat je vind van deze post. Geef een reactie!