Dat er Dolfijnen aan de westkust van Australië zitten wisten we. Tijdens een wandeling ’s morgens vroeg op het strand hadden we al een grote groep dorfijnen zien zwemmen. Prachtig, wilde dorfijnen! Maar dat de wilde dolfijnen zo dicht bij het strand zouden komen hadden we niet verwacht. Wij werden niet alleen verwelkomd door dolfijnen op Monkey Mia maar ook door een groene zeeschildpad, grappige pelikanen en brutale emoes.

Pelikaan bij zonsondergang.
Pelikaan bij zonsondergang.
Ik ben geen wijsneus.
Ik ben geen wijsneus.

Jaren geleden is er een visser begonnen met ’s morgens de dolfijnen, die hier in het ondiepe water jagen op vis, te voeren. Een paar visjes van zijn vangst gaf hij aan de dolfijnen, iedere dag. Dat is jaren en jaren zo gegaan tot de visser geen visser meer was. Dolfijnen zijn zeer intelligente dieren en kwamen nog gewoon iedere ochtend, om dezelfde tijd naar het strand voor hun visje. Het is opgepakt door een groep vrijwilligers.

Deze groene zeeschildpad woont bij de pier.
Deze groene zeeschildpad woont bij de pier.
Close-up van de pelikaan.
Close-up van de pelikaan.

Vandaag de dag is Monkey Mia de trekpleister geworden voor toeristen die langs de westkust reizen. Iedereen is nieuwsgierig naar de dolfijnen. Wij natuurlijk ook!

Wat een prachtig gezicht.
Wat een prachtig gezicht.
Hey guys, how are you?!
Hey guys, how are you?!

’s Morgens om 8:30 uur staan we samen met nog veel meer mensen op het strand. De dolfijnen zijn er al en zwemmen rustig heen en weer langs alle mensen die in de vloedlijn staan. De vrijwilligers vertellen wat over het verleden van de dolfijnen bij Monkey Mia. En daarna komen de emmers met vis.

Ik mocht ze een visje geven!
Ik mocht ze een visje geven!
Meneer of mevrouw emoe.
Meneer of mevrouw emoe.

Er worden maar vier dolfijnen iedere dag gevoerd en ze krijgen ieder maar vier visjes. De toeristen mogen de dolfijnen dan de vissen geven, en ik was een van die gelukkigen!! Wauww, toch wel stiekem een meisjesdroom! En nu is het ook nog wel een wilde dolfijn die er geen kunstjes voor heeft hoeven doen en alle ruimte van de grote oceaan heeft om in te wonen!

16 gedachtes op “Monkey Mia

 1. super gaaf om dit te mogen doen, en wat je zegt ze hoeven er geen kunstjes voor te doen moest je er wel voor betalen of een vrijwillige bijdrage geven {voor de vis}??

 2. Geweldige ervaring ! En wat een prachtige foto’s !!
  Eerlijk waar een droom die jullie nu beleven ! GEWELDIG !

 3. Jullie hebben vast nog meer mooie foto’s daar gemaakt. En de kleur van het water is mooi, waar Sylvia de dolfijn de vis geeft. Sparen, sparen, enz, heerlijk om nu in zonnig Australië te zijn!

 4. Prachtig, en wat lieffff! Wilde dolfijnen, het is echt heel wat anders dan we hier in het dolfinarium hebben! En die groene zeeschildpad :) ik herinner me nog iets van 7 jaar geleden met zeeschildpadden 😉 iets vergelijkbaars?

 5. Geweldig zeg om dit mee te maken!!
  Idd ze leven vrij!!
  Wat een mooie foto’s
  Kunnen jullie al die mooie indrukken nog wel opslaan!!!
  Want war een geweldige reis maken jullie toch!!!!!,,,,!!

Laat ons weten wat je vind van deze post. Geef een reactie!