Toen we onze plannen voor het maken van een wereldreis concreter gingen maken. Was een van de eerste dingen die we deden, een bucketlist maken van de landen waar we wel heen zouden willen. Dit werd een aardige landen lijst. Het bestond uit zo een beetje heel Azië, Rusland, Zuid Amerika, Australië, Nieuw Zeeland, Antarctica, IJsland en Groenland.

Uiteindelijk besloten we dat we ongeveer een jaar op reis willen gaan. En dat we het belangrijk vinden om een land echt  te zien en te beleven, met al zijn culturen, gewoontes en schoonheden. Dit is voor ons belangrijker dan veel landen zien. Natuurlijk kan je in een jaar tijd al deze plekken bezoeken. Maar dan moet je, hoe raar het misschien ook klinkt, je nog haasten. We willen niet in al deze mooie en bijzondere landen zijn geweest, maar ze eigenlijk niet echt hebben gezien.

We hebben  dus een kleiner gebied uitgezocht om tijdens onze(eerste?) wereldreis doorheen  te gaan reizen. Zoals we er nu over denken wordt het (in willekeurige volgorde) Rusland, Azië, Australië en Nieuw Zeeland. Natuurlijk zijn dit nog heel veel landen. Azië is groot, in alleen China bijvoorbeeld kan je al met gemak een jaar reizen, zonder dat het gaat vervelen. We zien onderweg wel waar we allemaal naar toe gaan en hoe lang we op een plek blijven hangen. Als we het ergens naar ons zin hebben, en het visa laat het toe, blijven we een paar weken in een land. Anders zijn we vrij om verder te gaan wanneer en waarheen we willen.

Dit geeft mij het ultieme gevoel van vrijheid.

Een gedachte op “Landen lijst. Waar willen we allemaal naar toe?

Laat ons weten wat je vind van deze post. Geef een reactie!