Na een lange rit in de auto vinden we een prachtig plekje aan het einde van Eighty Mile Beach waar we kunnen kamperen. Niet zo maar kamperen… kamperen op het strand!

Schatten zoeken met een metaaldetector.
Schatten zoeken met een metaaldetector.

 

Eighty Mile Beach.
Eighty Mile Beach.

Vanaf Broome rijden we zuidwaarts. We rijden tijden langs Eighty Mile Beach. In de middag maken we een stop halverwege het strand. Als we het strand oplopen is er niemand anders te bekennen. Het is hier prachtig! We kunnen naar links en naar rechts kijken en zien alleen maar een heel breed, wit strand. Het strand heeft zijn naam dus niet zomaar gekregen. Na een tijdje komen er twee mensen met grappige karretjes het strand op rijden, ze gaan met de metaaldetector op zoek naar schatten.

Ra, ra, ra, wie is dat stipje in de verte?
Ra, ra, ra, wie is dat stipje in de verte?
Geen mens te bekennen hier
Geen mens te bekennen hier

Ik heb geen metaaldetector nodig om schatten te vinden. Het strand ligt vol met schatten, ronde, platte, witte schelpen die ik nog nooit eerder gezien heb. Sander herkend ze meteen, “He, dat zijn sanddollars!” zegt hij enthousiast. Hij herkent ze vanuit Florida, daar kon je ze ook soms vinden. Hier hoef je geen moeite te doen om ze te vinden, het hele strand ligt er vol mee! Ik raap twee handen vol van de schelpen bij elkaar. ”Die ga ik naar huis sturen!”

Wat een uitzicht!
Wat een uitzicht!

 

De krabbetjes hebben het maar druk met hun holletjes graven.
De krabbetjes hebben het maar druk met hun holletjes graven.

We rijden verder, tegen het einde van de middag komen we aan bij Cape Keraudren. Dit is het einde van Eighty Mile Beach. We vinden een prachtig plekje om onze camper te parkeren. We staan bijna letterlijk op het strand en hebben een prachtig uitzicht over de zee en het strand. Net voor het donker wordt, maak ik nog een lekkere wandeling over het strand. Sander heeft geen zin dus hij blijft relaxen bij de camper.

Ik geniet altijd van het strand, en ben altijd op zoek naar schelpen. Misschien vind ik nog wel wat mooie sanddollars, net als vanmiddag. Maar die sanddollars vind ik niet… wat ik wel vind is ongelooflijk! Enorme grote exotische schelpen liggen in grote getalen op het strand! Ze zijn prachtig, allerlei mooie vormen, schelpen die je in films of musea ziet. De ene nog mooier en groter dan de ander. Het wordt nu bijna donker en ik heb mijn armen (letterlijk mijn armen!) vol met schelpen.

Mijn schatten van de zee!
Mijn schatten van de zee!

Als ik bijna bij de camper ben en Sander enthousiast roep, begint hij hard te lachen, “Zo heb je weer wat schatten gevonden?” En dat zijn het, echte schatten!

Ik zoek de mooiste uit, en dat is niet makkelijk met zo veel keuze. Het mag eigenlijk niet, maar toch proberen we om ze met de pakketpost naar Nederland te sturen.

Inmiddels, nadat we de hoop al bijna hadden opgegeven, weten we dat ze veilig en heel zijn aangekomen in Nederland!

18 gedachtes op “Kamperen op het strand

 1. Sander de grootste schat had je al en nog steeds wat zijn jullie toch een bofkonten en wij genieten mee xxxxx

 2. Wauw, kamperen op het strand. Daar droomt toch ieder mens van ….
  Ik wil de schelpen graag een keer zien. Kun je foto’s van maken en dan later als kaart versturen. Ik zie meteen creatieve mogelijkheden, en je moeder vast ook (Sylvia)
  Geniet nog maar fijn. Doen wij ook dankzij de mooie foto’s en verhalen.

  1. Ik mag er alleen naaar kijken Irma dus helaas {of ik zeg dat ze zijn gevallen en stuk zijn…. of is dat ongeloofwaardig}

 3. Ik weet niet waar ze zijn dus pech voor jullie. maar de foto’s zijn weer prachtig vooral die laatste met een blik van kijk mij nou wat ik heb.

 4. Wat een prachtige contrasten in jullie foto’s, de rode aarde, het gelige zand,en de zeegroene/ turkooizen zee. Grote schelpen heb je gevonden !! Ik wist helemaal niet dat je ze op die plek kon vinden. En dan nog veilig naar Nederland op kunnen sturen.! Het lijkt me heerlijk kamperen op het strand met het zee geruis op de achtergrond om je in slaap te “wiegen “. Heerlijk relaxed.

 5. Er zitten toch geenbeesten meer in waardoor het onder levende dieren valt toch? Hoe groot is de kans dat die heel en niet gebroken in Nederland aankomen?

Laat ons weten wat je vind van deze post. Geef een reactie!