Tegenwoordig is er een groot aanbod van sites waar je hotelovernachtingen kan boeken, maar hoe weet je nu bij welke site je de beste deal kan krijgen? Dan kan een hotel boeken via Trivago uitkomst bieden.

Bij Trivago worden kosteloos ruim 700.000 hotels op 200 boekingssites vergeleken. Dat lijkt ons wel een welkome oplossing voor het zoeken naar een mooi hotel voor de beste prijs. Van Trivago krijgen wij de mogelijkheid om dit uit te proberen en gaan op zoek naar een hotel voor onze volgende bestemming: Istanbul.

Eerste indruk

De site ziet er overzichtelijk uit en als wij de zoekterm “Istanbul” invoeren krijgen we al gelijk honderden hotels te zien, met bij elk hotel de verschillende aanbieders erbij. De eerste hotels liggen met ruim honderd euro per nacht een beetje boven ons budget, maar gelukkig zijn er diverse sorteermogelijkheden en selecteren wij “sorteer op prijs” ipv “sorteer op populariteit”.

Er zijn een hoop handige filters zoals: maximale afstand tot een bepaalde locatie, hotelvoorzieningen en kamervoorzieningen. Wat ons opvalt bij de filters is dat je alleen de maximumprijs kan vaststellen en geen minimumprijs. Dat is wel jammer, want de allergoedkoopste hotels (meestal met gedeelde badkamer, kartonnen wanden en een schimmelkamer), slaan wij inmiddels na een jaar reizen liever over.

Even testen

In eerste instantie ziet alles er erg handig en overzichtelijk uit, dus gaan we even vergelijken of het ook echt zo handig is. Als ik zoek op een van de grootste bookingssites, Agoda, welke ook in de resultaten van Trivago zouden moeten verschijnen, zie ik toch een aantal hotels die niet verschijnen tussen mijn zoekresultaten van Trivago. Als ik bij google als zoekterm de hotelnaam+Trivago gebruik, vind ik het hotel wel op Trivago en zijn er zelfs 12 aanbieders. Een beetje vreemd dus.

Nog een test: we zien op Trivago staan dat een bepaald hotel niet beschikbaar is via Booking.com  voor de data die wij willen. Als ik echter via booking.com zelf zoek naar het hotel, is deze nog wél beschikbaar.

Is het dan echt zo onbetrouwbaar? Nou, dat valt wel mee hoor. De zoekresultaten zijn over het algemeen accuraat, op een enkele uitzondering na en over de prijzen valt niet te twisten: ze hebben altijd de laagste prijs.

Android app

De Android app werkt nagenoeg hetzelfde als de gewone website en heeft dezelfde layout, zodat alles makkelijk te vinden is. Op het moment dat wij deze bekeken was het grootste nadeel dat je de zoekresultaten niet op een kaart kon zien, maar door een update is dat inmiddels ook mogelijk. Trivago probeert zo dus constant hun service te verbeteren, wat zeer positief is. Een klein minpuntje is wellicht dat niet alle filters van de gewone website op de Android app beschikbaar zijn.

Boeken

Als je eenmaal een hotel hebt gevonden, maak je een keuze uit de verschillende aanbieders (wij kiezen gewoonlijk voor de goedkoopste aanbieder) en wordt je doorgestuurd naar de website van de aanbieder, waar je de boeking rond kan maken. De prijs is hetzelfde als wanneer je rechtstreeks naar de aanbieder gaat. Je betaald voor de service van Trivago dus geen extra kosten.

Conclusie

Kosteloos alle boekingssites vergelijken via één website is een geweldig idee. Er zitten nog wel wat kleine hiaten in: sommige beschikbare hotels worden niet weergegeven en de beschikbaarheid klopt ook niet altijd. Maar de site heeft ook grote voordelen. Omdat Trivago alle grote boekingssites vergelijkt, heb je hier het grootste aanbod aan hotels en kan je per hotel ook nog eens zien bij welke boekingssite de laagste prijs is. Het geheel is, ondanks het enorme aanbod, overzichtelijk vormgegeven en door middel van alle filters en sorteermogelijkheden is het niet moeilijk een hotel te vinden dat aan al je wensen voldoet. De Android app werkt uitstekend, handig om ook onderweg ook makkelijk een hotel kan boeken.

Kortom: Trivago is een welkome aanvulling om het doolhof aan boekingssites overzichtelijk te maken.

Wij hebben ons verblijf in Istanbul aangeboden gekregen van Trivago. Dit artikel bevat uitsluitend onze eigen mening.

Laat ons weten wat je vind van deze post. Geef een reactie!