Wij hebben ons verste punt bereikt. Precies aan de andere kant van de wereld, vanaf ons eigen kleine kikkerlandje, ligt Nieuw Zeeland. We zijn het verste weg, maar hebben voor het eerst het gevoel dat we dichtbij Nederland zitten.

Dit zou toch zo Nederland kunnen zijn?
Dit zou toch zo Nederland kunnen zijn?
De kust van Nieuw Zeeland.
De kust van Nieuw Zeeland.

Al vanaf moment een, dat we in Nieuw Zeeland zijn, hebben we het gevoel alsof we dichtbij Nederland zijn. Waar we in Australië het reilen en zeilen meer op Amerika vonden lijken, vinden we het er hier meer Europees aan toe gaan. De auto’s zijn niet over de top groot, (naar ons idee) minder hele dikke mensen, de afstanden zijn kleiner en het accent is minder heftig. Eigenlijk een beetje van: doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg!

Een stoomlocomotief in Nieuw Zeeland.
Een stoomlocomotief in Nieuw Zeeland.

Ook de mensen zijn bijzonder vriendelijk, overal waar we komen maken de mensen een praatje, hoe het vandaag gaat, wat we gaan doen, of we het een mooi land vinden en worden we overgoten met handige tips. Zowel de kassière bij de supermarkt en de buren op de camping, als de mensen bij de lokale toeristeninformatie, iedereen is altijd even vriendelijk en behulpzaam.

Nieuw Zeelands gemaakte Edam: "Dutch style cheese" wordt hier volop verkocht.
Nieuw Zeelands gemaakte Edam: “Dutch style cheese” wordt hier volop verkocht.

We kunnen ons voorstellen dat er hier veel Nederlanders in het verleden naartoe zijn verhuist. Als onze beroepen ter sprake komen wordt er ook altijd enthousiast geroepen dat we zo hier zouden kunnen gaan wonen. Ze hebben immers genoeg verpleegkundige en werkvoorbereiders nodig!

Omdat we zo ver weg zitten is er ook een enorm tijdsverschil met Nederland, maar liefst 12uur! Normaal gesproken merk je niet veel van het feit tijdsverschil. In Nederland had ik er eigenlijk nog nooit echt bij stil gestaan. Als het hier in Nieuw Zeeland 11 uur op vrijdagochtend is, is het in Nederland 11 uur donderdagavond! Het verschil wordt helemaal goed zichtbaar als we oud en nieuw vieren. Bij ons is het al 12 uur ’s middags in 2014 als het (eindelijk 😛 ) ook in Nederland 2014 is. Zo zitten wij al lekker in de zon aan de lunch als we via Skype onze ouders in Nederland zien aftellen voor het nieuwe jaar.

Kortom, Nieuw Zeeland, zo ver weg van Nederland, en toch voelt het ondanks de afstand zo dichtbij ons eigen kleine kikkerlandje!

14 gedachtes op “Het verste weg

 1. nou wie weet komen we jullie een keer bezoeken in de verre of nabije toekomst, toch maar vast gaan sparen……

 2. wat jullie zeggen, Hollandse plaatjes met het park, de wederik en de stoomtreim, zelfs de kaas 😉 Plaatjes die zo hier gemaakt hadden kunnen worden. Alleen niet even nu, nu is het hier koud (jaah, het heeft vannacht gevroren) en lang niet zo groen :)
  Groetjes Xx

  1. Brrr… daar moeten wij eventjes niet aan denken. Wij slaan voor de verandering de winter maar een keertje over. Al lijkt het daar in Nederland ook op, want een echte winter is het niet he.

 3. Ja ver weg maar Nederland komt dichterbij!!
  Jullie reis zit er volgens mij 3 kwart op of jullie moeten nog goor gaan natuurlijk!!

 4. Wat moet ik nu nog zeggen?EEN neef van RUUD EN MIJ HEEFT EEN TIJD DAAR GEWOOND.Eerst AUstralie toenNieuwZeeland Was ook zo dol op dat land.Ook veel watersport schijnt daar ideaal te zijn.
  Zin om naar huis te gaan? Nog veel pleizier.
  Toedeloe, LOUS EN JEF

  1. Ja, watersport… varen, vissen, kanoën, kajakken.
   Als je van buitensport houdt, dan is Nieuw Zeeland sowieso een goed land.
   Voorlopig genieten we nog even van het reizen en gaan we nog niet naar huis! :)

Laat ons weten wat je vind van deze post. Geef een reactie!