Op weg naar een stad, waarvan de naam bij iedere musicalliefhebber bekend in de oren zal klinken, maken wij nog één tussenstop om even lekker te genieten van de Vietnamese kust, op het strand van Nha Trang.

Het stadsstrand van Nha Trang.
Het stadsstrand van Nha Trang.

 

Heerlijk relaxen op het strand.
Heerlijk relaxen op het strand.

De donkere wolken hebben plaatsgemaakt voor een stralende blauwe lucht, met een stralende zon die onze lichamen heerlijk verwarmd. De toeristen lopen in korte broeken, de mannen al dan niet met ontbloot bovenlichaam en zonnebril op. De verkopers lopen rond met sigaretten en bier, vliegers en zonnebrillen, vreemde grote ronde kroepoekschijven en maiskolven. Hun kleding verteld ons dat ze het maar wat vreemd vinden dat wij toeristen schaars gekleed in de felle zon gaan liggen. Zelf dragen ze een lange broek, een blouse met lange mauwen, dichte schoenen, handschoenen en een grote hoed met sjaal tot net onder de ogen opgetrokken. Als we de gezichten van onze medebadgasten lezen en de opmerkelijke strandposes zien van de vrouwen, om ook hun oksels en bilspleet te kunnen bruinen, weten we dat hier maar één volk domineert: de Russen. Maar storen doen wij ons daar al lang niet meer aan. Het heerlijke weer geeft ons daarvoor te veel positieve energie. Er staat een licht briesje, we horen de meeuwen in de lucht en de denderende golven van de zee die breken op een echt stadsstrand. Het strand waar wij nu op liggen, en waar wij de komende dagen nog wel even heerlijk van gaan genieten!

De oksels van deze Russische dame moeten natuurlijk ook mooi bruin worden.
De oksels van deze Russische dame moeten natuurlijk ook mooi bruin worden.

 

5 gedachtes op “Het strand van Nha Trang

  1. De toevoeging van deze foto is noodzakelijk? Alleen het verhaal was genoeg om het voor me te zien terwijl ik dat al niet wilde. Foto’s zijn in dit verhaal onnodig. In 1 woord: gadver!

Laat ons weten wat je vind van deze post. Geef een reactie!