Flores zou een van de mooiste eilanden van Indonesië moeten zijn, dat willen wij wel gaan ontdekken. We zitten alleen met een probleempje: Flores is heel groot en nog niet zo toeristisch. Dat maakt het eiland interessanter, maar het reizen langzamer en moeilijker en wij hebben nog slechts zes dagen om dit eiland te verkennen. Maar ons probleem lost zich vanzelf op.

Op onze boottour van Lombok naar Flores ontmoeten wij een Fransman, Yves. Een ontzettend vriendelijke man van middelbare leeftijd, waarbij het reizen al sinds zijn jeugd in zijn bloed zit. Hij verteld ons de prachtigste verhalen over zijn wereldreizen. Van maanden zeilen over de Caraïbische zee tot hippiefeesten in Nepal in de jaren 80. We hebben een goede klik en ook hij wilt Flores gaan ontdekken. ‘Misschien kunnen we wel met een paar mensen een auto met chauffeur huren voor een paar dagen.’ stelt hij voor. Dat lijkt ons wel wat! Dan kan je veel makkelijker van plek naar plek dan met het openbaar vervoer. We hebben alleen nog 1 reisgenoot extra nodig om de auto vol te krijgen.

Al de eerste dag op de boot viel een jonge Franse vrouw van onze leeftijd ons op. Ze heet Odille. Een lieve, ietwat onhandige, maar ontzettend grappige meid, die (vermoedelijk) pas aan het begin van haar ‘reiscarrière’ staat. Als we Odille vertellen over onze plannen om Flores te ontdekken, is ze meteen enthousiast en wilt dolgraag mee.

Samen met onze lieve reisgenoten: Yves en Odille.
Samen met onze lieve reisgenoten: Yves en Odille.

Geweldig! Bij aankomst in het stadje Labuan Bajo op Flores gaan we op zoek naar een auto met chauffeur en het duurt niet lang of we hebben wat geboekt. De volgende dag slaan we nog wat lekkers in voor onderweg en dan zijn we er helemaal klaar voor. Start the engine and off we go! Het begin van zes fantastische dagen op Flores.

 

10 gedachtes op “Flores!

  1. Dat is het leuke van “vrij” reizen. Je hebt de tijd om nieuwe mensen te ontmoeten en om eventueel samen wat te ondernemen. Odile is bij jullie, globetrotters , aan het goede adres. Als ze [ Odile] inderdaad aan het begin van haar reis is, dan zal ze aan jullie drie een goede gids hebben. Veel plezier.

  2. Geweldig om jullie verhalen van Indonesie te lezen. Ik ben daar ook geweest, en heb op precies dezelfde plek gestaan, met uitzicht op het turqoise vulkanische meer. Ook ik heb mij verbaasd over de Komodo Varanen (alsof je een draak of een oer-dier ziet uit vervlogen tijden) en heb ook genoten van Flores. Wow! Bedankt voor de verhalen en anekdotes! Enjoy! liefs van mij. (ps Syl, je hebt mail)

Laat ons weten wat je vind van deze post. Geef een reactie!