Evaluatie bagagelijst wereldreis. We zijn nu een paar maanden onderweg. Wat vinden wij nu echt een must to have in onze backpack en wat heeft zijn weg terug naar Nederland alweer gevonden? Wij evalueren onze bagage!

Onze backpacks!
Onze backpacks!

Sommige dingen leken ons voor vertrek zó handig. Maar op een aantal dingen zijn wij toch terug gekomen. Zo bleek het grote statief toch niet handig te zijn. Te groot, te log, te zwaar en daarbij komt dat we het te weinig gebruikten. Ook de opblaasbare nekkussentjes, handig voor tijdens de lange trein/bus ritten! Althans, dat dachten wij, na het 4 maanden met ons mee te hebben genomen en het welgeteld 1 keer gebruikt te hebben, hebben wij afscheid genomen van de kussentjes. En dan het warme thermo ondergoed en de dikke winterjas met inritsbaar fleecevest. Nadat we het koude Rusland en het ‘s nachts zeer koude Mongolië achter ons hebben gelaten, hebben we dit in de rest van Azië en tijdens het voorjaar in Australië en in Nieuw Zeeland niet meer nodig. Hiervoor in de plaats is een erg fijn, superdun wind/regenjack gekomen.  Als laatste hebben we de geldriem/moneybelt ook met een enkele vlucht naar Nederland gestuurd. Een riem vinden wij toch niet handig om mee te hebben op wereldreis. Sander heeft in al zijn broeken nu een veter gemaakt. Werkt veel makkelijker, zit niet in de weg bij het gebruiken van de heupband van de backpacks en neemt een stuk minder ruimte in beslag!

Onder het kopje toiletartikelen zijn ook wat dingen veranderd. Douchegel en shampoo in flacon blijken niet handig te zijn. Het zit in een onhandig grote flacon en kan ook nog eens gaan lekken! Dé uitkomst is een blok zeep en een blok shampoo van het merk Lush! Neemt veel minder ruimte in beslag, kan niet gaan lekken, je doet er veel langer mee dan met een fles shampoo en het is veel beter voor het milieu! Wat wil je nog meer?! De gezicht- en bodycrème hebben we ingeruild voor een flesje kokosnootolie! Het is superfijn spul, je kan het voor je hele lichaam gebruiken en het is 100% natuurlijk. Ons assortiment is ook nog uitgebreid met een tubetje anti-jeuk crème. Jammer genoeg weten de muggen mij nog altijd te vinden…

Flashpacken is backpacken 2.0!
Flashpacken is backpacken 2.0!

De elektronica onder ons is ook goed vertegenwoordigt. “De nieuwe backpacker is opgestaan: flashpacking is backpacking 2.0, dé manier van avontuurlijk reizen anno 2013.” Dit is een zin uit een artikel over de vele elektronische apparatuur en de bij behorende geheugenkaartjes, kabeltjes, batterijen en opladers die backpackers tegenwoordig met zich meeslepen. Buiten wat al op onze bagagelijst stond, hadden we het op het laatste moment bij vertrek uit Nederland nog aangevuld met twee e-readers en een onderwatercamera. En in China ook nog met een Tablet met toetsenbord! Handig voor het schrijven van stukjes voor op de site. Tja, je bent een flashpakker of niet…

Eindigen wil ik met de artikelen die wij echt hebben ontdekt op wereldreis en wat we echt niet zouden willen missen in ons assortiment. Op nummer één: De smartphone (in het kader van flashpacking!) met al zijn handige apps, reisgidsen, plattegronden, wifi, GPS en ga zo maar door. Echt super handig. Op twee staat onze elastieken waslijn. Hij heeft aan de uiteinden een haakje waardoor die super makkelijk overal is op te hangen. Het is eigenlijk een dubbele lijn die in elkaar gedraaid is. Hierdoor zijn geen wasknijpers nodig maar kun je de puntjes van de kleding er tussen klemmen. Het enige jammere is, dat wij hem na bijna 5 maanden van trouwe dienst per ongeluk hebben laten liggen in een hotel. Nu op zoek naar een nieuwe!

4 gedachtes op “Evaluatie bagagelijst wereldreis

  1. Ja gaande weg zie je wat je wel en niet gebruikt of handig is!!
    Net wat Alex zegt ook dit is een ontdekkingsreis.
    Maar ook dit was leuk om te lezen

Laat ons weten wat je vind van deze post. Geef een reactie!