Na een maand met onze camper te hebben rondgecrosst door noordwest Australië komen wij dan eindelijk aan op onze eindbestemming: Perth. De eerste échte stad die wij van Australië zien.

Kerstsfeer in Perth.
Kerstsfeer in Perth.
Oude en nieuwe gebouwen, een schril contrast.
Oude en nieuwe gebouwen, een schril contrast.

6.000 kilometer legden wij af van Darwin naar Perth. Dat is het zelfde als je vanuit Amsterdam met de auto Moskou bezoekt, om vervolgens via Sint Petersburg weer naar Nederland te rijden. Via de prachtige parken in het rode, droge Northern Territory, kwamen we in West Australië terecht bij prachtige meren en een schitterende kust. We vonden gigantische schelpen, zagen dolfijnen, pelikanen, emoes, koala’s, schildpadden hun eieren leggen en stromatolieten.

The city centre of Perth.
The city centre of Perth.
Uitzicht vanaf Kings Park.
Uitzicht vanaf Kings Park.

Perth is de eerste, en enige, grote stad die wij in Australië zien. Het is een echte bruisende stad. Veel mensen, een mooie skyline, grote winkelcentra, uitgaansgelegenheden, stadsparken. Heerlijk om een paar dagen rond te lopen na alle gehuchtjes en dorpjes die wij de laatste maand hebben gezien.

 
Panorama Perth:

Het einde nadert. Het was een geweldige tocht door het overweldigende Australië. Het landschap zullen we niet snel vergeten. De immense afstanden evenmin. Maar voordat wij gaan, genieten wij nog even lekker van het stadsleven in Perth!

4 gedachtes op “Bye Bye Australië. Eindpunt bereikt: Perth

 1. vraag eerst of je die schelpen mee mag nemen
  vrienden van ons werden aangehouden op Schiphol omdat ze uit CUracao schelpen hadden ;gevonden aan de kant van de weg wellicht IS Australie soepeler?
  Nog Aboririginals ontmoet?
  dooog! Lous

  1. Hoi Loes,
   Ja dat is inderdaad een “probleem”, je mag ze niet zomaar meenemen. We hebben ze in een pakket via de reguliere post opgestuurd en ze gelukkig veilig en wel in Nederland aangekomen! 😀
   De Aboriginals hebben we inderdaad gezien. Bijzondere mensen, maar we zijn niet echt met ze in contact gekomen.

 2. De eerste en de enige echte stad van jullie reis door dat land haha ;). ken je mn ex Ewoud nog? Die woont daar! Lijkt me best een mooie stad om een paar dagen te zien hoor maar zou er niet willen wonen!

Laat ons weten wat je vind van deze post. Geef een reactie!