Haastige spoed is zelden goed. Een alom bekend gezegde. We snijden ons in de vingers en kunnen door onze spoed nu lang, heel lang wachten. Een lange vlucht.

Op weg van Australië naar Nieuw Zeeland werden wij verplicht halsoverkop een vliegticket uit Nieuw Zeeland te boeken. In onze haast kozen wij voor de goedkoopste bestemming in Zuidoost-Azië: Bangkok, Thailand. Op zich geen verkeerde keuze, dachten wij. Totdat wij een paar weken later eens goed naar onze tickets keken: we hebben een transfer op Singapore en moeten daar 15 uur wachten.

De tickets kunnen niet meer veranderd worden, dus zijn we genoodzaakt een nacht door te brengen op  Changi Airport, in Singapore.

De heerlijke zitjes bieden uitkomst tijdens onze lange zit.
De heerlijke zitjes bieden uitkomst tijdens onze lange zit.

En op welk vliegveld kan je beter een nacht doorbrengen dan op dit superdeluxe ultramoderne vliegveld?! De belastingvrije zone, waar wij moeten wachten, is gigantisch. Overal eettentjes, winkeltjes. We eten weer onze eerste Aziatische maaltijd, hmmmm. Maar dat is slechts het begin. Er zijn loungeruimtes, heerlijke loungeruimtes. Oké, geen bedden en ook geen grote zachte banken, maar leuke zitjes met elk 4 heerlijke stoelen, een tafeltje in het midden en een ‘laadstation’ met stopcontacten en usb-aansluitingen. Er is ook nog eens gratis (en snel) Wifi aanwezig. Kortom, wij hebben ons heerlijk vermaakt. Lekker eten, beetje surfen op het net, filmpje kijken, muziekje luisteren en natuurlijk lekker even slapen. De nacht is omgevlogen en wij staan ’s ochtends weer vrolijk, fris en fruitig bij de incheckbalie voor het laatste stukje naar Thailand!

De laatste etappe: de metro van Bangkok.
De laatste etappe: de metro van Bangkok.

Toegegeven: dat we nog zo vrolijk, fris en fruitig waren is een beetje overdreven, maar als je dan toch zo lang op je aansluitende vlucht moet wachten, dan kan je het een stuk slechter treffen. Na een reis van in totaal 40 uur komen we dan eindelijk ons hotelkamertje in Bangkok binnen, we ploffen neer op het bed en vallen als een blok in slaap. Bangkok wacht maar tot morgen.

4 gedachtes op “Een lange vlucht

  1. Leuk, al die landenplaatjes op Sander’s rugzak! Het is jullie gelukt de lange wachttijd met wifi en chips. Veel plezier daar en het was een goedkope vlucht, ook handig.

  2. Het is je enorme rugzak ,die verraad dat je “tourist”bent ,anders was je niet
    opgevallen tussen de andere metro-gangers,Sander.Leuk stukje weer over
    vliegveld “Bangkok”.Veel groeten Ruti en Luna.

Laat ons weten wat je vind van deze post. Geef een reactie!