Een lange reis dag, of beter gezegd, lange reisdagen. In totaal doen we er twee dagen over om van Thailand naar Turkije te reizen. Vanaf Bangkok, via Moscow naar Istanbul en dan naar Dalaman, om uiteindelijk in Söğüt onze reisdagen te beëindigen.

Na een jaar zijn we weer eventjes terug in Moskou!
Na een jaar zijn we weer eventjes terug in Moskou!

In Bangkok stappen we in het vliegtuig en vliegen we in zo’n tien uur naar Moskou. Het is heel raar om in Moskou aan te komen. Op een paar dagen na is het een jaar geleden dat onze mooie reis hier in Moskou begon. Nu een jaar later, is Moskou het begin van onze terugreis. Moskou is nu enkel een tussenhaven, twee uur later zitten we alweer in het volgende vliegtuig, nu op weg naar Istanbul. Het is bijna vijf uur vliegen naar Istanbul, we regelen ons visa en stappen in een taxi om naar ons hotel te gaan. Als we daar aankomen is het 21:30 uur Turkse tijd. Maar onze biologische klok staat nog op Thaise tijd, 01:30 uur ’s nachts. Uitgeteld liggen we op bed en vallen we snel in slaap. Reisdag 1 is om.

De laatste vlucht voor nu, van Istanbul naar Dalaman met Turkish Airlines.
De laatste vlucht voor nu, van Istanbul naar Dalaman met Turkish Airlines.

Reisdag 2 is begonnen, om 12:00 uur moeten we de kamer verlaten. We gaan in het restaurant van het hotel zitten. We kijken om ons heen en moeten erg wennen aan het feit dat we nu te midden van een heel ander soort volk dan de Aziaten zitten. Rond een uur of drie stappen we weer in de taxi terug naar het vliegveld. We vliegen naar Dalaman, ongeveer 1,5 uur vliegen. Daar stappen we in een bus die ons in iets meer dan een uur naar Marmaris brengt. En dan is het eindelijk zo ver, daar staat ons eerste familielid die we, na een jaar lang niemand gezien te hebben, eindelijk in de armen kunnen sluiten. De man van Sanders nicht, Salih, staat met een brede grijns op ons te wachten.

We eten met z’n drieën in Marmaris en halen de verjaardagstaart voor Sanders nichtje, Aylin, die morgen 1 jaar wordt, op. Dan is het nog een uur rijden naar het kleine dorpje Söğüt, waar Salih, Marijke en Aylin wonen. Het is alweer erg laat en al lang donker. Morgen is het feest en kunnen we zien hoe mooi het hier is. Reisdag twee is om, slaap lekker!

4 gedachtes op “Een lange reis dag

Laat ons weten wat je vind van deze post. Geef een reactie!