Halverwege de dag blijkt dat de camping, waar we vandaag naartoe wilden rijden, te ver weg ligt. Het  is al het einde van de middag, we besluiten maar een andere camping uit te zoeken. Een blik op onze handige camping app voor Nieuw Zeeland brengt ons naar een camping met een ware dierentuin.

Grote papegaaien.
Grote papegaaien.
Nieuwsgierige grote geiten.
Nieuwsgierige grote geiten.

Het regent hard als we bij de camping aankomen. Het is vanaf de hoofdweg ongeveer 3 km over een grindweg rijden. Maar waar we terecht komen is een aangename verrassing.

Als de auto is geparkeerd relaxen we eerst een tijdje. Aan het begin van de avond stopt het met regenen en gaan we op ontdekking uit.  Dat er wat dieren zouden zijn wisten we, maar dit!

Glanzende pauwen.
Glanzende pauwen.

 

Een lief klein varkentje wilt even lekker knuffelen.
Een lief klein varkentje wilt even lekker knuffelen.

Het is super leuk, er zijn schapen, emoes, lama’s, geiten, wallaby’s, buidelratten, een biggetje, konijnen, zwanen, ganzen, kippen, paarden, schildpadden, egeltjes, en vogels… heel veel vogels. Vogels in alle soorten en maten van papegaaien tot meeuwen, uilen en nog vele anderen. Alle dieren zien er goed uit. Veel van de dieren zijn er gebracht door mensen uit de buurt. Het is een soort van dierenasiel.

Het biggetje is twee weken geleden binnengebracht. Hij moet eigenlijk nog bij zijn moeder drinken, daarom krijgt hij nu twee keer per dag  pap. De kleine uiltjes zijn vorige week gebracht, iemand had een boom omgezaagd, en deze kleintjes zaten in een nestje in de boom. Dit egeltje, de eigenaar van het park laat ons een heel ienie-mienie klein egeltje zien, die is gisteren gebracht. Iemand vond hem helemaal alleen, waarschijnlijk heeft zijn moeder hem achtergelaten omdat zijn rechterachterpootje niet goed werkt en hij moeilijk loopt. En zo zijn er nog heel veel dieren hier binnen zijn gekomen.

Op het kampeerterrein wordt je opgewacht door familie gans.
Op het kampeerterrein wordt je opgewacht door familie gans.
Kleurrijke parkietjes.
Kleurrijke parkietjes.

De eigenaren van dit dierenpark vangen die dieren belangeloos op. Dieren die na aansterken weer terug de natuur in kunnen, worden na verloop van tijd weer vrijgelaten. Andere dieren, die om welke reden dan ook niet vrij gelaten kunnen worden, krijgen hier een mooi plekje om te leven en worden liefdevol verzorgd.

Dit noem ik nou mensen die een pluim verdienen! Het is niet druk op de camping, waarschijnlijk omdat het niet direct aan de grote weg ligt en geen reclame wordt gemaakt, het geld kunnen ze immers wel ergens anders voor gebruiken met zo veel dieren.

Mocht je in Nieuw Zeeland gaan rondreizen, en in de buurt van Hot Water Beach een camping zoeken. Ga dan niet naar de grote, dure, overvolle campings. Maar kies eens voor deze kleine, gezellige, schone camping. Ze hebben er alles, goede wc’s en douches, een uitgebreide algemene keuken voor vrij gebruik en kippen die je staan op te wachten als je je camper/tent uit komt.

Adres:                 365 Mill Creek Road, Whitianga
Tel:                      07 866 0166
Mobiel:                 021 172 0561
Email:                  p.park@farmside.co.nz
Website:             www.millcreekbirdpark.co.nz

Prijzen:

Alleen voor de dierentuin:
Volwassenen:     $ 8,00
Kinderen 5-15     $ 3,00
Kinderen tot 5     gratis

Campingprijzen (inclusief gratis toegang dierentuin):
Volwassenen:     $ 15,00
Kinderen 5-15     $ 7,00
Kinderen tot 5     gratis

10 gedachtes op “Een camping met een ware dierentuin

  1. Zo Sander jij past je wel heel snel aan op die camping…. je hebt de zelfde kuif als die papegaai :).Maar als ik ooit in Nieuw Zeeland kom lijkt me dit echt een leuke plek om naar toe te gaan.

  2. Dat is leuk camperen, ja Sander die papegaai en jij, tja
    Leuke film, mooi verslag weer!!!!
    Stuk van je haar af Sylvia???
    Lekker bruin zijn jullie ook

Laat ons weten wat je vind van deze post. Geef een reactie!