Na een paar mooie dagen in Datong stappen we weer op de trein. We beginnen aan het laatste kleine stukje (6 uurtjes maar) van ónze Trans Mongolië Express!

Trein Ulaanbaatar - Beijing
Trein Ulaanbaatar – Beijing

Voor het eerst zitten we in een Chinese trein. We hebben een hardseat. Hier in China heb je in de trein keuze uit hard- of softseats en hard- of softsleepers. En ja, als je maar 6 uurtjes in de trein zit kies je natuurlijk voor de goedkoopste optie! Meteen al hebben we het reuze gezellig in de trein. We zitten met een Chinese (hoe kan het ook anders) familie. Ze hebben een jong meisje van een jaar of 5 bij zich die veilig ver bij ons uit de buurt blijft zitten. De rest van de familie vind het wel leuk om met twee van die westerse te zitten.

De eerste foto genomen in China, vanuit de trein
De eerste foto genomen in China, vanuit de trein

Natuurlijk zijn wij nog niet ingeburgerd hier in China dus is onze etensvoorraad ook nog niet echt wat het wezen moet hier. Wij hebben een pakje koekjes, cakejes, appels en een pakje Tuc’s bij ons. Het is ‘s morgens 8 uur als we in de trein zitten en willen aan het ontbijt met cakejes beginnen. De familie kijkt ons opmerkelijk aan. Meteen wordt de tas met hun eten gepakt, zij moeten immers ook nog ontbijten. We krijgen gefrituurde noedels en gedroogde dadels in onze handen gedrukt. Lachend en heftig knikkend kijken ze ons aan. Zelf moeten we er ook wel om lachen. Het is erg lekker! Zodra we de laatste hap nemen, krijgen we nog meer. Aarzelend vraag ik Sander of we dit wel moeten aannemen. Misschien hebben ze zelf dan wel niet genoeg meer. Vastberaden zegt Sander “Ja, gewoon aannemen. We moeten goed eten!” met een knipoog.

Met een uur vertraging komen we om 15:00 uur aan op het treinstation in Beijing. Wanneer we uitstappen realiseer ik me het eigenlijk pas. Dit was de Trans Mongolië Express! De treinreis der treinreizen. De reis waar ik zo lang van gedroomd heb! Het was een prachtige reis, en een supertof begin van onze wereldreis!

14 gedachtes op “De Trans Mongolië Express zit er op

 1. Wat zien jullie er goed uit!Relaxed en vrolijk.en dat na zo,n enerverende reis.!
  en nu nog meer genieten.
  WIJ stappen vandaag in ons bootje voor een reisje langs de Nederlandse. rivieren.
  Dat is andere koek.
  LIEVERDJES, mazzel tof . Over drie weken kan ik weer genieten van jullie verhalen.
  Dikke hugh van Jef en LOUS.

  1. Geniet van jullie vakantie! Lekker uitrusten. Varen in Nederland is ook altijd een avontuur en heerlijk om te doen, maar daar weten jullie natuurlijk alles van! :) We spreken elkaar snel weer.

 2. Hoi Sylvia, dit is een reis waar je altijd op terug kunt kijken, een hele ervaring. En je heb er heel leuk over geschreven.

 3. Hoi Sylvia, hier heb heel lang naar uit gekeken.
  Van genoten en nu is het eerste deel voorbij,jammer hè
  Tijd vliegt voorbij
  Dus nu genieten van de volgende stap van jullie reis.
  Wij genieten in ieder geval van jullie enthousaste verhalen!!!
  Liefs van ons

  1. De tijd vliegt voorbij, maar jammer vinden we het niet. We kijken alweer uit naar de volgende avonturen. Leuk dat jullie ons zo volgen.

 4. Hoi Dame en heer,
  Zomaar samen ontbijten met een Chinese familie! Leuk!! Toch veel beter dan met koekjes en zo te ontbijten, en nog veel gezonder ook.
  Nu straks op de bonnefooi, is weer een spannend iets waar jullie aan gaan beginnen (al mee zijn begonnen). Het is leuk om jullie verhalen te lezen en een heel klein beetje mee te reizen. Veel plezier nog en tot skype!
  Inge en Hettie (deze keer ben ik degene die wat schrijft (Inge)

  1. Gezellig hoor, zo’n Chinese familie. Helaas hadden ze geen bruine boterham met Hollandse kaas. Dan zou het ontbijtje helemáál top zijn 😛

 5. Prachtig, aan gekomen in Beijing, zijn jullie Siette al tegen gekomen.
  Hij reist achter jullie aan, Hij is 1 juni naar Rusland gevlogen en daarna in de Express.
  Rond 28 juni wordt hij hier weer terug verwacht. Sander herkent hem zeker een lange slanke man. Veel plezier daar. Doeg Elisabeth
  PS. gister mijn moeders 94-tigste verjaardag gevierd, de hele club was er weer!

 6. Dit verhaal van het chinese ontbijt in de trein kenden wij nog niet.
  Heel leuk en lekkerrrrrrrr.Gisteren opa’s verjaardag gevierd en jullie
  nog op de skype gehad.Geslaagde dag en opgeschept met de
  foto/kaart.Liefs opa en oma.

Laat ons weten wat je vind van deze post. Geef een reactie!