Wauw wat bijzonder, de treinreis, waar ik al jaren naar uitkijk, begint! We delen onze coupé met twee Russische mannen. Ze spreken beide geen woord Engels dus de communicatie gaat erg moeizaam. De ene man, die zijn bed boven heeft, gaat al snel op bed liggen. De ander probeert wel wat met ons te praten, met drie woorden Engels en flink wat gebaren.  

Trans Mongolië Express
Even uitrekken

Eigenlijk voelt dit voor ons niet echt als HET begin van de Trans Mongolië Express. Vladimir, onze eerste stop, is immers maar drie uurtjes met de trein vanaf Moskou. In Vladimir zullen we de komende dagen slapen in een homestay (bij lokale mensen thuis). Wanneer we aankomen op station Vladimir rond 21:00 uur, staat een mannetje met een A4-tje in zijn handen waarop staat ‘Jansen+1’.  Hij zal ons naar onze homestay brengen. Althans…  dat dachten wij. Binnen 10 minuten stopt de chauffeur. We kijken elkaar aan, dit lijkt wel een hotel. De chauffeur maakt duidelijk dat we er zijn. Met onze backpacks op lopen we wat onzeker naar binnen. Bij de receptie zitten twee dames. Wanneer we onze naam noemen blijkt dat we worden verwacht en krijgen de sleutel van onze kamer. Sander en ik kijken elkaar verbaast aan. Sander zegt nog, “het zal toch niet alleen de buitenkant zijn die er mooi uit ziet?”. Als we de deur van onze kamer openen worden we aangenaam verrast. Wat een

Nog even het raam schoonmaken
Nog even het raam schoonmaken

super kamer! Erg ruim, mooi, eigen (schone) badkamer, heerlijk! Het hotel in Moskou viel ons erg tegen. Die was ontzettend vies. Het is even omschakelen dat het geen homestay is. Maar dit is nu eigenlijk wel een welkome verrassing.

We genieten van de luxe van het hotel en de mooie parken. Na het hele drukke St. Petersburg en Moskou, is Vladimir wel even lekker rustig.

Na twee heerlijke dagen stappen we weer in de trein. Nu voelt het voor ons ECHT als het begin van de Trans Mongolië Express. We beginnen aan een treinrit van 22 uur.

 

14 gedachtes op “De Trans Mongolië Express deel 2

 1. bedankt Sylvia, vanmorgenvroeg gelijk de computer aan en dan weer genieten van jullie verhaal gisteren over de foto genieke chinezen en nu de heerlijke reis met de TR Mong Ex fantastisch

 2. Fijn dat jullie dit keer een schoon hotel hebben gehad mooi toch.
  En verder wensen wij jullie een prettige treinreis toe wat een eind weer
  tot de volgende keer
  groeten Monique en Theo

 3. Gezellig, weer eens wat anders ; 2 Russische mannen in je slaapkamer!! maar die heb je daar veel. Wij zijn benieuwd hoe dat gaat met maaltijden. Wat de drank betreft daar zullen die 2 russen wel voor zorgen, zuipen kunnen ze als de beste

 4. Wat een leuke verrassing, een hotel als je het niet verwacht!
  En kwamen jullie eruit, met handen en voeten,
  Dus nu 22 uur treinreizen, succes!,
  Benieuwd naar dit nieuwe avontuur.
  Geniet ze

 5. LIEVE NEEF EN NICHT, PETJE AF HOOR!
  WAT EEN BELEVENISSEN! . WAS DIE TREIN UIT TE HOUDEN?HOUTEN BANKEN? OF VIEL HET MEE?TOENDRA HIER, TOENDRA DAAR?

  1. Ja die trein was prima uit te houden hoor. De tijd vliegt voorbij. Spelletjes spelen, eten, slapen, naar buiten kijken. Genoeg te doen!

Laat ons weten wat je vind van deze post. Geef een reactie!