Tijdens de voorbereiding op onze wereldreis bereiken we regelmatig een mijlpaal. Het bereiken van je spaardoel, het boeken van je eerste hotel. Vandaag bereik ik weer zo’n mijlpaal: de laatste werkdag.

Ik voel me vreemd. Het kriebelt in mijn buik. Het lijkt een dag als ieder ander, maar toch ook niet. Druk ben ik bezig met mijn werkzaamheden. Een mailtje hier, een belletje daar, nog even een offerte aanpassen. Als ik achter me kijk zie ik een kast. Een kast die tot de nok toe gevuld was. Rode, blauwe, gele mappen, wat monsters en een oranje voetbal om lekker even een balletje trappen in de pauze. Een kleurrijk geheel. Nu staar ik tegen een zwart vlak aan. De kast is volledig leeg. Mappen weg. Monsters weg. Enkel de oranje voetbal ligt nog in een klein hoekje. Die bal doet me denken. Goh, geen balletje meer trappen met de collega’s. Niet meer lachen, gieren, brullen omdat iemand de met modder besmeurde bal tegen zijn nieuwe jas krijgt. Niet meer met z’n allen koffie drinken, taart eten en slap ouwehoeren.

Het is tijd voor een nieuwe stap. Een moment waar ik zo lang naar toe heb geleefd. Vanaf morgen gaat er een nieuwe wereld voor mij open. Niet meer ’s ochtends om 7 uur opstaan en om 8 uur beginnen met werken. Geen calculaties, geen offertes, geen werken meer voorbereiden. In plaats daarvan sta ik vanaf morgen een uurtje later op. Gaan we onze reis verder voorbereiden. Vaccinaties halen, huisje klaarmaken, laatste bagage kopen, bankzaken regelen, verzekeringen en nog veel meer wat op onze lijstjes staat. Nog genoeg te doen!

Toch zal ik het gaan missen. De collega’s, de bedrijvigheid, de kick bij het binnenhalen van een aanbesteding, het voldane gevoel wanneer een project goed wordt afgesloten.

Ik wil daarom iedereen bedanken. Ik heb het enorm naar mijn zin gehad. Veel geleerd, veel gedaan, veel gelachen. Ik ben trots op het werk dat ik heb gedaan en vereerd dat ik het heb mogen doen.

Bedankt, salut en wellicht tot over een jaar!

PS: Die oranje bal neem ik mee!

10 gedachtes op “De laatste werkdag

  1. Neem je de rode, blauwe, gele en oranje confetti snippers mee ? XD
    Op naar het grote avontuur waar je al zo lang naar uit kijkt !
    Heeeeel veeel plezier samen op deze geweldige reis die jullie gaan maken !

  2. Zal je missen ,maar wens jullie ongelofelijk veel reis plezier ,en mischien tot volgend jaar , en ga jullie volgen.

  3. Volgens mij ben je de oranje bal vergeten. Kom hem alsjeblieft ophalen als je weer terug bent! Veel plezier samen! Ga je streken missen. :)

Laat ons weten wat je vind van deze post. Geef een reactie!