Een echte aanrader in Nepal, in welk seizoen dan ook, is het Chitwan National Park. Een geweldig reservaat, middenin het hart van de jungle van Nepal.

Olifantenjong van twee maanden oud.
Olifantenjong van twee maanden oud.

Bij ons hotel in Kathmandu boeken wij voor $ 80,00 ( ca € 60,00) per persoon een driedaagse trip naar Chitwan National Park. Inclusief vervoer van en naar het park, hotelovernachtingen, maaltijden en excursies. Een goede deal!

De wegen in Nepal zijn erbarmelijk slecht. Over de 168 kilometer tussen Kathmandu en het park doen wij ruim zes uur. Toch hoor je ons niet klagen, want door de langzame tocht hebben wij des te meer tijd om van het prachtige uitzicht te genieten.

Eenmaal in het park doen we super leuke dingen. We bezoeken een authentiek dorpje met lemen huisjes en kijken naar een prachtige zonsondergang. De hotelkamer is lekker ruim en het eten is verrassend goed!

Zonsondergang in het Chitwan National Park.
Zonsondergang in het Chitwan National Park.

 

Herten gespot tijdens de jungle tocht.
Herten gespot tijdens de jungle tocht.

Dag twee staat helemaal volgepland. We kanoën over de rivier, maken te voet een jungletocht, bezoeken een museum en het fokcentrum voor de olifanten. De twee hoogtepunten zijn echter de ritjes op de olifanten. ’s Ochtends zitten wij op een olifant en krijgen wij midden in de rivier een olifanten douche! Echt geweldig! Alleen al hoe de huid van de olifant aanvoelt, warm, dik en leerachtig. Super bijzonder!

’s Middags worden we met z’n vieren op een olifant gezet en gaan we zo de jungle in, wildlife spotten. Eerst zien we slechts wat apen en herten, maar dan, halverwege, zien we neushoorns! Een hele groep! Zelfs een baby’tje die lekker bij z’n moeder aan het drinken is. We kunnen doordat we op de olifanten zitten super dichtbij komen, zonder dat de neushoorns alert worden op enig gevaar. We staan op slechts tien meter afstand van de neushoorns, midden in de jungle! Nadat we de neushoorns hebben gezien kan onze trip niet meer stuk. We zitten met big smile’s op de rug van de olifant, op de weg terug naar de bewoonde wereld. Zelfs een flinke hoosbui, waarbij we tot de onderbroek toe nat worden geregend, spoelt de lach op onze gezichten niet meer weg.

Olifantendouche!
Olifantendouche!

 

Wilde neushoorn moeder met jonkie.
Wilde neushoorn moeder met jonkie.

De volgende ochtend worden we al vroeg op de bus gezet naar onze volgende bestemming. Nog steeds in een roes door al het moois dat we hebben gezien, nemen we afscheid van het park. Op naar de volgende bestemming: Pokhara!

Maar voor nu denken we nog even aan die schattige olifantjes en neushoorns, en aan de reactie van een van onze reisgenootjes: ze zijn ZO koediekoedie!

8 gedachtes op “Chitwan National Park

  1. Prachtig verhaal weer van een prachtige plek :)
    Maf he, hoe je zo dichtbij die neushoorns kan komen!
    Enneh ik voel me zeer vereerd met mijn quote

    1. Ja, echt heel maf, dat die beesten geen alarm slaan ofzo. Ben benieuwd wat er zou gebeuren als je van de olifant af zou gaan op dat moment.
      Enneee… graag gedaan hoor! 😀

Laat ons weten wat je vind van deze post. Geef een reactie!