De naam is al een keertje eerder gevallen, maar toch willen we ze nog eventjes in het zonnetje zetten: het restaurant Captain’s Table in Söğüt.

Verrukkelijke gerechten uit de keuken van Captain's Table.
Verrukkelijke gerechten uit de keuken van Captain’s Table.
De zelfgemaakte patat is ook een must-try!
De zelfgemaakte patat is ook een must-try!

Het is bijna onwerkelijk. Het dorpje Söğüt is vanaf Marmaris, de dichtstbijzijnde grote stad, nog zeker een uur rijden. Er is geen doorgaande weg naar een andere stad en waar je in Nederland drempels hebt om je snelheid te minderen, zitten er in de weg vanaf Marmaris overal gaten in het wegdek. Toch weten de toeristen het kleine dorpje te vinden. Het dorpje ligt namelijk op een bijzonder indrukwekkend schiereiland. Op de weg naar het dorp worden de bergen afgewisseld door heuvelachtige graslanden en laat het zicht op de zee nooit lang op zich wachten. Het land wordt nog met een koe geploegd en met de hand bewerkt, de geiten en koeien worden dagelijks gehoed en de zeelieden komen nog elke week terug van zee met verse vis. De bevolking is gebouwd voor noeste arbeid; grote sterke mannen en kleine brede vrouwen, waarbij de vrouwen de echte harde werkers zijn en de mannen onder elkaar graag een praatje maken met een peukje en een kopje Turkse thee erbij.

Captain's Tables Calamari: de lekkerste die ik ooit gegeten heb.
Captain’s Tables Calamari: de lekkerste die ik ooit gegeten heb.

Niet alleen het land, maar ook de zee is hier prachtig. Tussen de tientallen eilanden langs de kust door kan er prachtig gezeild worden. Met zicht op het vaste land van Turkije aan de ene kant en Griekenland aan de andere kant. De helderblauwe zee, met haar heerlijke temperatuur, maakt het helemaal af. Na een lange dag zeilen is de baai van Söğüt een welkome oase van rust om de nacht door te brengen.

Efes: echt Turks bier; heerlijk!
Efes: echt Turks bier; heerlijk!

Söğüt, een typisch Turks dorpje, waar het ‘normale’ Turkse leven floreert en waar het toerisme niet de overhand heeft genomen. Maar toch heeft dit dorpje, naast een schitterend landschap en een fabelachtige baai, nóg iets moois te bieden voor de toerist: het restaurant Captain’s Table. De broers Salih en Sabith toveren de heerlijkste gerechten uit hun mooie, schone keuken. T-bone steak, verse vis, gebakken garnalen, salades, huisgemaakte patat… ik kan nog wel een tijdje doorgaan. Het ene gerecht is nog lekkerder dan de andere, maar niets kan tippen aan het gerecht dat ze beroemd heeft gemaakt: de calamari. Knapperig van buiten en zacht van binnen, lekkerder heb ik ze nog nooit gegeten. Om het voor de toerist gemakkelijk te maken, hebben ze een steiger, voorzien van alle gemakken die je kan wensen en kan je met de auto voor de deur parkeren.

Wat is het toch een heerlijk plekje.
Wat is het toch een heerlijk plekje.

3 gedachtes op “Captain’s Table in Söğüt

  1. Ook wij hebben er gegeten, verse vis die schoon werd gemaakt waar je bij staat en die calamares was echt heel lekker, dus ben je in de buurt ga even lang om daar te eten.

  2. Een prachtige plek om te vertoeven. Het eten ziet er heerlijk en verzorgd uit. Ver weg van het toeristische Marmaris. Wat wens je nog meer ??

  3. Wat een leuk verslag weer! Ik had het zelf nooit zo mooi kunnen beschrijven 😉
    Leuk om te lezen hoe jullie alles hebben ervaren en we hopen jullie weer terug te zien in Sogut!
    We hebben mooie herinneringen aan jullie bezoek aan ons in Sogut 🙂

Laat ons weten wat je vind van deze post. Geef een reactie!