Na onze jungle trek in Taman Negara hebben we voorlopig wel even genoeg oerwoud gezien. Op naar onze volgende bestemming: de wondere wereld van de Cameron Highlands.

Wandelen in de Cameron Highlands.
Wandelen in de Cameron Highlands.

 

Het Mossy Forest.
Het Mossy Forest.

Onze eerste indruk van de Cameron Highlands: KOUD! Het is ‘slechts’ een graad of twintig en het regent pijpenstelen, het lijkt Nederland wel. Na een paar uurtjes wennen aan het klimaat, is het eigenlijk best wel een lekker temperatuurtje na de warmte in China, Nepal en de rest van Maleisië.

De Cameron Highlands hebben ontzettend veel te bieden. Zo maakten wij heerlijke boswandelingen (zonder bloedzuigers!) en bezochten wij het Mossy forest. Een bosgebied dat zijn naam eer aan doet. De grond bestaat uit een zacht, verend, groen bed van tientallen verschillende soorten mos. Maar daar blijft het niet bij, ook alle struiken en bomen zijn tot het bladerdek ingepakt door de verschillende soorten mossen. Het lijkt de film Avatar wel. Er zou zó een blauw gedaante voorbij kunnen schieten!

Mijn lekkere aardbeitje! :D
Mijn lekkere aardbeitje! :D
De Theeplantages van Cameron Highlands.
De Theeplantages van Cameron Highlands.

Wij vinden het altijd erg leuk om een plek met eigen vervoer te verkennen. Daarom huurden wij een scooter, om lekker in de buurt op onderzoek uit te gaan. Wel even wennen hoor, dat schakelen en links rijden! Zo kwamen we bij een vlindertuin en een van de grootste theeplantages van Maleisië, waar we het hele productieproces van theestekjes tot kant-en-klare thee zagen. Bij een aardbeien boerderij verkochten ze werkelijk alles gemaakt van aardbeien. Van verse aardbeien tot sundae ijs en zelfs aardbeienzeep! Wij aten hier een aardbeiensalade en een warme wafel met ijs en verse aardbeien. Als drinken hadden wij (hoe kan het ook anders) een aardbeienmilkshake, al was aardbeienkoffie ook nog een optie geweest. Het was heerlijk, maar ik kan voorlopig geen aardbeien meer zien!

Op de scooter touren!
Op de scooter touren!
Met de 4x4 naar het Mossy Forrest.
Met de 4×4 naar het Mossy Forrest.

Als afsluiting van de dag kwamen we langs een nachtmarkt, waar er overheerlijke kleine hapjes voor je neus klaargemaakt worden. Mocht je nou helemaal gek zijn van aardbeien, dan kan je hier naar hartenlust shoppen. Ze verkopen er aarbeienknuffels, -sleutelhangers, -magneten, -shirts, -petjes… en ga zo maar verder.

Het Mossy Forrest. Nét Avatar.
Het Mossy Forrest. Nét Avatar.

Cameron Highlands is een heerlijke plek. Lekker even acclimatiseren, alsof we eventjes terug zijn in Nederland. Als je voor de zoveelste keer warmtebultjes hebt, je shirt wel kan uitwringen na een half uurtje lopen en de halve nacht bezweet hebt wakker gelegen, omdat je anders ziek wordt van de airco, is dat “Hollandse” klimaat zo gek nog niet!

8 gedachtes op “Cameron Highlands

 1. Het ziet er prachtig uit. Maar vind het leuk dat jullie Nederland niet helemaal vergeten zijn.
  XXXX

  1. Vergeten zullen we Nederland niet zo snel hoor. Langzamerhand beginnen we wel te beseffen hoe veel geluk wij hebben dat we in Nederland wonen.

 2. Ja, ben blij dat jullie Nederland toch nog kunnen waarderen ma al die mooie landen.
  Maar Nederland heeft ook zijn eigen charme.
  Mooi en leuk verslag weer.
  Mooie foto’s Gr.

 3. Hallo reizigers!
  Ik ben geen liefhebber van verre reizen, dat weet jij wel Syl, maar als ik de verhalen van jullie lees (onwijs leuk geschreven!) en vooral de foto’s van jullie samen zie, waar het plezier vanaf druipt, kan ik me goed voorstellen dat dit de reis van jullie leven is: fantastisch! Lekker verder genieten, deze tijd komt echt nooit meer terug! X Jacq. B.

  1. Wauw, bedankt voor je leuke reactie! We genieten enorm, maar dat is ook niet zo moeilijk. We komen op fantastische plekken, ontmoeten mooie mensen en reizen vinden we heerlijk. Echt een aanrader hoor! 😉

Laat ons weten wat je vind van deze post. Geef een reactie!