Wij verlaten Thailand weer. Voor de derde keer tijdens onze grote reis vertrekken wij uit Thailand. Maar dat niet alleen, nu vertrekken we ook uit Azië, niet net als een paar maanden geleden voor maar even, maar voor (waarschijnlijk) een hele poos.

Bye bye Thailand

Bye bye Thailand, bye bye Azië
Bye bye Thailand, bye bye Azië

We hebben Thailand leren kennen als een zeer vriendelijk land met een waanzinnige keuken! De mensen werken hard en hebben altijd een mooie lach op hun gezicht. Thailand is een super land om te backpacken. Veel mensen spreken Engels, je komt veel andere reizigers tegen, het vervoer is vaak goed geregeld en ook de hotels zijn prima. Thailand wordt vaak gezien als hét land in zuidoost Azië dat al helemaal ontdekt en uitgeknepen is door de toeristen, maar ook hier zijn nog mooie plekken te vinden waar maar zeer weinig toeristen zijn.

Wij hebben genoten van dit land en zeggen nu voor de derde en laatste keer, bye bye Thailand!

Bye bye Azië

Met een diepe zucht, pijn in onze buik, tranen in onze ogen en een knijpende keel lopen we ‘s morgens vroeg om 7 uur ons hotel uit. We stappen in de skytrain en kunnen geen woord uitbrengen. We zijn op weg naar het vliegveld van waar we naar Turkije zullen afreizen. We hebben het nog nooit zo moeilijk gehad om weg te gaan uit een land. De “pijn” die we voelen om dit land te verlaten ligt niet zozeer bij het verlaten van Thailand, maar bij het verlaten van Azië. Ons geliefde Azië. En de wetenschap dat we nu ook onze prachtige reis gaan afsluiten. We gaan nog naar Turkije, en daar hebben we ook veel zin in, maar dat voelt eigenlijk als een tussenstation om terug te keren naar Nederland.

We hebben genoten van Azië, Azië zit in onze vezels, we gaan zeker nog een keer terug. Maar nu stappen wij toch echt in het vliegtuig en zwaaien Azië gedag.

Bye bye Azië!

3 gedachtes op “Bye bye Thailand, bye bye Azië

  1. krijg ook een brokje in mijn keel, denkend aan jullie die mooie stukjes die jullie schreven al die mooie belevingen ,worden nu dierbare herinneringen xxxxx

  2. Ja, de tijd gaat snel als je het naar je zin hebt. De volgende fase breekt nu aan. Het “nomadenbestaan” wordt verwisseld voor een [ voorlopige ] vaste plek in Almere na jullie bezoek aan Turkije. Jullie kunnen in ieder geval terugkijken op een fantastische reis
    zonder noemenswaardige problemen onderweg. Geniet van jullie bezoek aan jullie familie en Turkije.

Laat ons weten wat je vind van deze post. Geef een reactie!