Onze trip door Myanmar zit er alweer op. Een onderdeel waar we nog vaak aan terug zullen denken, met grote hoogtepunten, maar met ook wat minder leuke dagen.

Bye bye Myanmar.
Bye bye Myanmar.

Als je lang op reis bent, kan niet elke dag leuk zijn. Dat ondervond Sylvia in Bago, waar ze een paar dagen goed ziek was. Een ander verrassend minpuntje was het eten. Het Birmese eten bestaat voornamelijk uit gebakken/gewokte gerechten die meestal net wat te vet zijn. De geweldige mix van specerijen die wij meestal in Azië ervoeren, ontbrak hier. Het eten is basic, maar voedzaam. Of zijn wij gewoon te verwend door de Aziatische keuken het afgelopen jaar?

Mooie onverwachte momenten: verse suikerriet eten.
Mooie onverwachte momenten: verse suikerriet eten.

Het ziek zijn en het eten vergeet ik al snel als ik kijk naar onze mooie ervaringen. In Yangon voelde ik mij bij de Shwedagon pagode voor het eerst in mijn leven echt aangetrokken tot een geloof. Bij Lake Inle maakten we een prachtige fiets- en boottocht, aten we verse suikerriet, rookte ik lokaal gemaakte sigaretten met honingsmaak en kochten we veel te veel souvenirs. En dan hebben we nog Bago, waar we met een uitzicht op honderden pagodes de zon ’s avonds gedag zeiden, om de zon vervolgens de volgende dag vanaf dezelfde plek weer te verwelkomen.

Nog zo'n prachtig moment: de zonsopkomst in Bago.
Nog zo’n prachtig moment: de zonsopkomst in Bago.

Myanmar, een land met een bijzondere cultuur, verweven met het Boeddhisme. Prachtig door zijn eenvoud. Een land dat met Aung San Suu Kyi een van de laatste levende iconische vrijheidsstrijders in huis heeft.  Een land dat met de dag lijkt te veranderen, op weg naar een betere toekomst voor iedereen.

Dag Myanmar, we hebben genoten.

5 gedachtes op “Bye bye Myanmar.

Laat ons weten wat je vind van deze post. Geef een reactie!