We hebben tijdens ons verblijf in Indonesië al meerdere mensen er enthousiast over horen praten, de boottrip naar Flores. De trip die er vier dagen over doet om van Lombok naar Flores te gaan, schijnt super te zijn.

Ook Nemo kwamen wij weer tegen ;)
Ook Nemo kwamen wij weer tegen ;)
De onderwaterwereld van Indonesië.
De onderwaterwereld van Indonesië.

Van reisvrienden die vorige maand in Indonesië zaten hebben we gehoord dat Flores echt heel bijzonder moet zijn. Zij hadden zelf jammer genoeg maar twee dagen de tijd hier, maar weten nu al dat ze ooit terug naar Flores willen. Voor ons was het duidelijk, wij gaan met de boot, in vier dagen, naar Flores!

Een dansende manta!
Een dansende manta!
Lekker relaxen.
Lekker relaxen.

Het is al bijna middag als we aan boord van “onze” boot stappen. We zijn met een groep van 21 man plus nog zo’n 6 bemanningsleden. Natuurlijk is het heerlijk zonnig weer en hebben we er veel zin in. We zitten net een uurtje op de boot als een paar meter van de boot de dolfijnen uit het water springen. Wauww! dit belooft een geweldige boot trip te worden.

De prachtigste koralen die wij tot nu toe hebben gezien.
De prachtigste koralen die wij tot nu toe hebben gezien.
Geen verkeerd uitzicht vanaf onze slaapplek.
Geen verkeerd uitzicht vanaf onze slaapplek.

We houden zelf erg van varen, nu vier dagen op een boot zitten is voor ons dus op zich al een feestje. De omgeving waar we varen maakt alles tot een ware droomtrip. Het is de vier dagen, drie nachten, heerlijk rustig op zee. Op de mooiste plekjes gaan we voor anker om te snorkelen. Iedereen springt van de boot en geniet van de prachtige vissen, het warme water en het kleurrijke koraal. Een van de dagen zien we tijdens het snorkelen zelfs drie manta’s dansen in de zee!

De zonsondergangen waren geweldig om naar te kijken.
De zonsondergangen waren geweldig om naar te kijken.
Even lekker afkoelen!
Even lekker afkoelen!

Ook ‘s nachts varen we door, het gedein op de golven zorgt voor een goede nachtrust. De zonsondergangen zijn prachtig vanaf de boot, met iedere avond weer een ander uitzicht. Zodra de zon onder is, is het “echt” donker. De vele verlichting die je op het land meestal hebt is hier niet. Dit maakt dat we leven op het ritme van de zon. We gaan slapen als de zon onder is, en ‘s morgens vroeg, zodra de eerste lichtstralen zich rond half zes laten zien, worden we wakker en genieten we van de mooie zon die opkomt.

Onwerkelijk, dat hier echt mensen wonen.
Onwerkelijk, dat hier echt mensen wonen.
De maansopkomst.
De maansopkomst.

Een nacht zien we de maan opkomen, het is al donker, en ook nog eens volle maan en onbewolkt. Ik denk dat ik dit nog nooit eerder gezien heb, vanaf hier zie je zo goed hoe enorm groot de maan eigenlijk is. Zo snel als de grote, ronde, oranje maan opkomt en dan langzaam geel wordt. We staan samen met nog een paar mensen achterop het dek en kijken vol bewondering. Zelfs een van de bemanningsleden, die deze trip al vaak heeft gemaakt, kijkt ademloos toe.

Vleermuizen! Honderden vleermuizen zagen wij!
Vleermuizen! Honderden vleermuizen zagen wij!
Vissersbootje vaart uit.
Vissersbootje vaart uit.

Op dag vier stappen we aan het einde van de dag aan wal, we hebben Flores bereikt. De boottrip was prachtig, bijzonder, uniek, ongelofelijk en verassend.  Beter had het niet kunnen zijn. Nu zijn we op Flores, een nieuwe ontdekkingsreis kan beginnen…

Een stille baai, fluitende vogels en een ondergaande zon.
Een stille baai, fluitende vogels en een ondergaande zon.

Tijdens de boottrip maakten we ook twee bijzondere stops op eilanden waar de Komodovaranen leven. Houd onze site in de gaten voor de verhalen hierover!

 

14 gedachtes op “Boottrip naar Flores

  1. Wat een prachtig verhaal,ik kijk al uit naar de volgende maar voor nu veel plezier aan de andere kant van deze aardbol bij de pinguins.

  2. Wat een leuke verhalen weer de afgelopen dagen. De foto’s zijn uiteraard weer prachtig en kleurrijk, vooral de gekleurde vis[sen] ,koraal en de kleurrijke huisjes . En daar horen natuurlijk de zonsop-en ondergang ook bij. In wat voor boot hebben jullie gevaren ?? Het lijkt op een boot met een kajuit. Wat een geluk dat jullie geen slecht weer hebben gehad.
    Ik koester me in jullie “zonnige “verhalen in de vrieskou in Nederland.

  3. Genoten van jullie prachtige verhaal en de mooie foto´s dat jullie dit allemaal mogen meemaken fantastisch

  4. Wat een prachtige foto,s en wat een schitterende natuur.Mooi om de maan zo op tezien komen.Bij ons schijnt de maan door de bomen Veel plezier bij deze trip.

  5. Wat een prachtig verhaal en geweldige foto’s. Geweldig om alles onder water te bekijken zonder glas ervoor zoals in de dierentuin ofzo. Prachtig!

Laat ons weten wat je vind van deze post. Geef een reactie!